Скадовськ святкує День міста

29-30 вересня скадовчане святкували День міста. Свято до якого готувалися і чекали, видалося на славу для міської громади Скадовська.
Ранок  29 вересня розпочався з панахиди на честь засновника міста С.Б. Скадовського та його родини. Перед зібранням виступив міський голова Олександр  Гавриш, він підкреслив необхідність детального збереження нашої історії, визначну роль засновника міста й закладення славних традицій для багатьох поколінь, які цінуються й донині.

День продовжувався різноманіттям подій, серед яких і були спортивні заходи. Майже одночасно проходили змагання з кінного спорту та показові виступи клубу любителів коней "Терсан", змагання з кульової стрільби у тирі стадіону "Колос", турнір з волейболу м.Скадовська серед чоловічих команд у спортивному залі РК ДЮСШ, шаховий турнір у РБК у шаховому клубі "Ваш хід", відкрита першість м.Скадовська з вільної боротьби, у залі НСБ "Скадовськ", відкрита першість м. Скадовська з боксу ФСТ "Спартак" у спортивному зал РБК, конкурс "Кращий рибалка", за ініціативи районної газети "Чорноморець", рибалили у міському фонтані на набережній.

Новинкою свята стали показові виступи спортсменів міста. Вразили глядачів уміння важкоатлетів, легкоатлетів, борців вільної боротьби та гандболісток філії спортивного училища, юні футболісти РК ДЮСШ, боксери та борці з хортингу ФСТ "Спартак", два склади команди "Інтер" Скадовської школи-інтернату.

Гордістю міста є високі досягнення скадовських спортсменів, які прославляють Скадовськ в Україні та далеко за її межами. Відзначено команду гандболісток і їх тренера Сергія Заінчковського, які  стала чемпіонками України з пляжного гандболу серед дівчат.

Міський голова нагородив команду "Інтер" Скадовської школи-інтернату І-ІІІ ступенів і їх тренера   Ігоря Ржеутського.. Команда, пройшовши ряд зональних змагань з футболу на Кубок України Євро-2012, зі 100 команд країни посіли ІІІ місце.

Відзначено також  важкоатлетів  Віктора  Ходія, Антоніну  Южаніну і Надію  Єфимчук за  виконання нормативів майстра спорту України.

Наступного дня -  30 вересня -  свято продовжили спортсмени. Відбулися змагання  з футболу на приз - Кубок С.Б.Скадовського,  товариський  дружній матч збірної міста з футболу та команди порту "Октябрьський" (м. Миколаїв), з боксу ФСТ "Спартак", з вільної боротьби та стрибки парашутистів Скадовського авіаклубу.

Дню міста присвятять перемоги 1-5 жовтня спортсменки-учасниці відкритої першості з гандболу серед дівчат.

Детальніше  на сайті міста Скадовська http://www.skadowsk.kherson.ua/news_city.php


Фото:

Нашi партнери