У Росії в умовах бойкоту стартує чемпіонат світу з футболу

14 червня  у Росії відкривається чемпіонат світу з футболу 2018 року. Подія відбуватиметься на фоні  найгіршого з часів «холодної війни»  загострення відносин Москви із Заходом.

Представники влади низки країн, зокрема Великої Британії, Австралії, Канади, Ісландії, Польщі, Фінляндії, оголосили намір бойкотувати чемпіонат у Росії.
46 депутатів Європейського парламенту підписали листа, де закликали країни ЄС до бойкоту. Причиною цього вони назвали агресивні дії Росії в Україні й Сирії, отруєння в британському Солсбері колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля і його дочки, дезінформаційні кампанії Москви, хакінг, втручання у вибори і спроби послабити й розділити ЄС.

Проте в Кремлі заявили, що лідери 17 країн і територій відвідають  церемонію відкриття чемпіонату світу з футболу на московському стадіоні «Лужники».
Переважно в список увійшли країни Латинської Америки і СНД, а також самопроголошені регіони Грузії Абхазія і Південна Осетія, незалежність яких визнає Москва.

Із названого списку тільки дві країни - Саудівська Аравія і Панама - беруть участь в змаганнях чемпіонату.

Матчі чемпіонату світу з футболу відбуватимуться в 11 російських містах: Москві, Санкт-Петербурзі, Самарі, Саранську, Ростові-на-Дону, Сочі, Казані, Калінінграді, Волгограді, Нижньому Новгороді і Єкатеринбурзі.

Перший – між збірними Росії і Саудівської Аравії - запланований на 14 червня. Фінал відбудеться 15 липня.

На відкритті чемпіонату виступатиме британський співак Роббі Вільямс.

ФІФА представила офіційну заставку чемпіонату світу в Росії.

Музику до офіційної заставки ЧС-2018 написав німецький композитор Ханс Циммер, відомий саундтреками до кінофільмів та комп'ютерних ігор. Він лауреат премії «Оскар», дворазовий лауреат премії «Золотий глобус», триразовий - «Греммі».

В основі заставки знамениті яйця Фаберже – ювелірні вироби, створені Карлом Фаберже для російської імператорської сім'ї Романових (1885-1917).

Заставка містить елементи російської культури, а також нагадування про всі країни, що вигравали чемпіонат світу –  Бразилію, Уругвай, Англію, Італію, Аргентину, Францію, Іспанію і Німеччину.


Фото:

Нашi партнери