Команда дівчат «Херсон 1» - чемпіонки України з пляжного гандболу

З 14 червня 2018 року у м. Скадовську на гандбольному полі, що знаходиться на пляжі пансіонату «Енергія», цілий тиждень проходив чемпіонат України з пляжного гандболу серед дівчат та юнаків.

У чемпіонаті взяли участь 6 команд юнаків та 10 - дівчат з Херсону, Львова, Броварів, Скадовська, Запоріжжя, Кривого Рогу, Шостки, Тернополя, Луцька, Южного та з Закарпаття..

Слід зазначити,  що  спортсмени даної вікової категорії у наступному році братимуть участь у чемпіонаті Європи, і тому ці змагання були дуже важливими з точки зору перегляду і відбору кандидатів та формування тренерського складу в збірні U16 та W16.

Відпочиваючі Скадовська, яким пощастило вперше побачити пляжний гандбол, запам’ятають відпочинок надовго: хто бачив це своїми очима - справжні щасливчики.   Фінальний день перевершив усі очікування. Що не гра - то захват від напруженої боротьби та очікування переможця.

Результати останнього дня змагань:

- гра за 7-8 місце  (дівчата): Скадовськ - Шостка   2-0

- гра за 5-6 місце (дівчата): Львів - Закарпатська   0-2

- гра за 3-4 місце (хлопці): Мелітополь - Кропивницький  1-2

- гра за 3-4 місце (дівчата): ХВУФК(Херсон 2) - Запоріжжя  2-1

- гра за 1-2 місце (хлопці):  Южний - Луцьк  1-2

- гра за 1-2 місце (дівчата):  БВУФК(Бровари) - Херсон 1  0-2

Командні місця розподілилися наступним чином:

Юнаки
1. Луцьк
2. Южний
3. Кропивницький
4. Мелітополь
5. Тернопіль
6. Рівне
 
Дівчата
1.Херсон 1
2. БВУФК (Бровари)
3. ХВУФК (Херсон 2)
4. Запоріжжя
5. Закарпатська обл.
6. Львів
7. Скадовськ
8. Шостка
9. Тернопіль
10. Кривий Ріг

Кращими гравцями у номінаціях стали:

- серед юнаків: кКращий бомбардир – Сергій Джурак (Луцьк), кращий захисник – Дмитро Попов (Мелітополь), кращий воротар – Герман П’ясецький (Кропивницький), кращий гравець – Вадим Гуржий (Южний);

- серед дівчат: кращий бомбардир – Наталія Панченко (Херсон 1), кращий захисник – Оксана Яновська (ХВУФК Херсон 2),  кращий воротар – Ірина Бівзюк (БВУФК Бровари), кращий гравець – Яна Третина (Запоріжжя).

Організатори і вболтвальники дякують всім гравцям за самовідданість, мужність, волю до перемоги і за задоволення, що подарувала гра.

Не можна залишити без уваги людей, які від світанку і до заходу сонця працювали в якості суддів та секретаріату: Михайло Поляк, Ірина Ткачук, Валентина Поляк, Анастасія Куруч, Ганна Сільвестрова, Володимир Філоненко, Максим Єськов, Андрій Кулачек, Марія Щерба, Валерія Кирилова, Ганна Дябло, Ірина Павлик, Анастасія Калигіна, Анастасія Кальченко.

І, звісно, і організатори чемпіонату, і гравці вдячні Анатолію Івановичу Керекелиці, людині, яка збудувала прекрасний стадіон для пляжного гандболу в Скадовську.


Фото:

Нашi партнери