Миколаївщина отримала факел Олімпійського вогню

5 липня у Миколаєві, в Каштановому сквері, відбулася церемонія передачі Олімпійського вогню Миколаївській області. Захід пройшов в рамках Всеукраїнської олімпійської естафети «Передай вогонь перемоги», присвяченої Іграм XXX Олімпіади, які розпочнуться 27 липня в Лондоні.

На Миколаївщину прибули одразу два факела - з Херсона та Одеси. Молоді спортсмени та ветерани спорту пройшли ходою, несучи в руках факела з вогнем. У Каштановому сквері на них чекали представники влади та гості.

У церемонії взяв участь і заступник голосив обласного та голова міського відділення НОК України, мер Миколаєва Володимир Чайка.
Головний спеціаліст НОК України Анатолій Габелко оголосив лист-вітання від президента Національного олімпійського комітету України, Олімпійського чемпіона Сергія Бубки.

Представник одеської делегації - чемпіон Олімпійських ігор 1972 року зі стрільби Яків Желєзняк вернувся до присутніх з побажаннями: «Ми приїхали з близької для вас Одеської області з однією метою - передати вам символ Олімпійського руху - Олімпійський вогонь. Ми хочемо, щоб з цим символом на Миколаївській землі стало більше спортсменів, більше майбутніх олімпійців».

Вболівати за наших спортсменів закликали і представники інших сусідніх областей - перший заступник відділення НОК України Херсонської області, срібний призер Олімпійських Ігор з веслування на байдарках і каное Сергій Кірсанов і голова відділення НОК України в Кіровоградській області Володимир Ковальов.

Гості та представники приймаючої сторони обмінялися один з одним подарунками, після чого свої навички та вміння продемонстрували юні миколаївські спортсмени.


Фото:

Нашi партнери