Українські легкоатлети-паралімпійці вибороли друге місце у Європі

41 медаль та друге загальнокомандне місце у Європі вибороли легкоатлети з України, успішно виступивши на чемпіонаті Європи з легкої атлетики серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату, вадами зору та розумового і фізичного розвитку, що днями пройшов у м. Стадсканал (Нідерланди).
Команду України представляли 38 спортсменів-інвалідів, з яких 27атлетів зайняли призові місця, що дозволило українській команді посісти друге загальнокомандне місце, уступивши у першості лише команді Росії. До речі, третє місце за кількістю золотих нагород розділили команди Німеччини та Польщі.
Окремо хочеться відзначити рекордсменів цього чемпіонату Європи, а саме: Дмитро Ібрагімов встановив рекорд світу та Європи у штовханні ядра F46, Інна Стрижак- рекорд світу та Європи у стрибках у довжину F38, Олена Глєбова встановила рекорд Європи у бігу на 100м T13, Марина Снісар - рекорд Європи у бігу на 400м T37, Марія Помазан встановила одразу 2 рекорди світу та Європи: у штовханні ядра F35 та метанні диску F35.
Херсонські паралімпійкі на цих змаганнях виступилили успішно:Світлана Микитіна  завоювала срібну медаль у бігу на 200 м та бронзову на дистанції 100м,  Вікторія Кравченко зайняла 4 місце на дистанціях 200 і 100 м, а Людмила Даниліна - 5 місце у бігу на 1500 м.

Зазначимо, що цей чемпіонат Європи став надзвичайно важливим етапом у підготовці нашої команди легкоатлетів до виступу на Паралімпійських іграх у Лондоні 2012 року. У ньому взяли участь основні європейські конкуренти паралімпійської легкоатлетичної збірної команди України, тому 41 медаль завойована атлетами - висока нагорода, серед яких 17 золотих, 14 срібних та 10 бронзових медалей – серйозна заявка на успішний виступ у Лондоні-2012.
Наразі українські паралімпійці-легкоатлети готуються до найважливішого спортивного форуму чотирьохріччя – ХIV літніх Паралімпійських ігор, які вже практично через два місяці розпочнуться у Лондоні.


Фото:

Нашi партнери