Чоловіча збірна України з пляжного гандболу – віце-чемпіон світу!

У фіналі українці поступилися дворазовим чемпіонам світу, бразильцям, лише по булітах.
Збірна України з пляжного гандболу на чемпіонаті світу, який проходив в Омані, досягла неймовірного успіху – команда, очолена Олегом Сичем, завоювала срібні медалі.
Варто зазначити, що наші пляжні гандболісти лише вдруге брали участь у чемпіонаті світу, а на першому своєму Мундіалі у 2004 році посіли 5 сходинку.

Загалом у турнірі змагалися збірні з 12 країн: Австралії, Бахрейну, Бразилії, Хорватії, Єгипту, Кувейту, Оману, Катару, Росії, Іспанії, України та Уругваю. У попередньому етапі українці обіграли збірні Бахрейну 2:0, Австралії 2:0, Оману 2:1, поступились Росії 0:2 та Бразилії 0:2 і вийшли в основний раунд з третього місця.
 
В основному раунді збірна України поступилася збірній Хорватії 0:2, але досягла успіху у поєдинках з Іспанією 2:1 та Єгиптом 2:1. Це дало можливість нашій команді зайняти 4 місце в групі, цей результат вивів її у півфінал на збірну Росії.
У півфіналі два основних тайми не визначили переможця – 1:1, і суперникам довелося виконувати серію булітів, в якій доля посміхнулася збірній України 5:4. У другому півфіналі Бразилія виявилася сильнішою від Хорватії 2:0.
Таким чином, збірній України вдруге на турнірі довелося грати із збірною Бразилії – чемпіонами світу 2010 року. У першому таймі перемогла збірна України 19:18, проте у другому бразильці змогли вирівняти ситуацію на майданчику 18:15. Доля титулу чемпіонів світу вирішилась у серії булітів, у якій сильнішими виявилися бразильці 6:2.
 
Друге місце збірної України з пляжного гандболу дозволило їй автоматично кваліфікуватися на Всесвітні ігри, які пройдуть у 2013 році в Колумбії.
На церемонії нагородження Віктор Ладико, гравець збірної України, отримав дві додаткові нагороди – як найкращий розігруючий та найцінніший гравець турніру.

Асоціація пляжного гандболу України


Фото:

Нашi партнери