Флорбол: модель розвитку

Влітку минулого року Спортивним комітетом України було проведено конкурс на отримання гранту на 25 тисяч гривень. За результатами конкурсного відбору виконкомом СКУ переможцем було визначено Українську федерацію флорболу.

За допомогою цих коштів, а також за підтримки Шведської федераціі флорболу, переможцями гранту - УФФ -  було перекладено зі шведської мови та надруковано програму «Флорбол: модель розвитку».

Як зазначено в програмі, «Даний документ - це інструмент, який позитивно впливає на якість тренувань та змагань завдяки урахуванню таких факторів, як вік розвитку та інші сприятливі для здатності тренуватися періоди. Модель розвиває спортивні здібності завдяки фокусуванню на основних рухових навичках і вміннях на початку, з метою подальшого впровадження специфічних спортивних навичок в певному віці».

Важливо відзначити, що хоча методичний матеріал і розроблений на основі занять флорболом, проте може бути використаний і іншими видами спорту, адже модель розроблена для занять спортом, включаючи тренування, змагання та відновлення на основі етапів розвитку, пов’язаних з біологічним віком і не несе в собі специфічної інформації, щодо виду спорту.

Програму можна переглянути та завантажити  на сайті Спортивного комітету України ФЛОРБОЛ: МОДЕЛЬ РОЗВИТКУ.  Прес-служба Спортивного комітету України

Фото:

Нашi партнери