Уряд затвердив Положення про заклад спеціалізованої освіти спортивного профілю із специфічними умовами навчання

Набула чинності Постанова Кабінету Міністрів України від 06 лютого 2019 року № 73 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України».

Зазначеним нормативно-правовим актом затверджена нова редакція Положення про заклад спеціалізованої освіти спортивного профілю із специфічними умовами навчання, що дозволить діючим наразі училищам фізичної культури, які є базовими закладами спортивного профілю в системі підготовки спортсменів резервного спорту, привести свою діяльність у відповідність до вимог законодавства. Також постановою внесено зміни до Порядку призначення і виплати стипендій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 12 липня 2004 року № 882 «Питання стипендіального забезпечення», в частині призначення стипендій учням і студентам закладів спеціалізованої освіти спортивного профілю із специфічними умовами навчання. Внесено зміни до Порядку надання Мінмолодьспортом закладу освіти статусу закладу спеціалізованої освіти спортивного профілю із специфічними умовами навчання.

Беручи до уваги, що норми харчування, які застосовувалися у закладах спортивного профілю, не змінювалися майже 15 років, було узгоджено зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 22 листопада 2004 року  № 1591 «Про затвердження норм харчування у навчальних та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку». 

Впроваджено запропонований Мінмолодьспортом єдиний підхід щодо визначення добової норми харчування учнів (студентів) у закладах спеціалізованої освіти спортивного профілю із специфічними умовами навчання незалежно від їх типів, що дозволить покращити раціон харчування учнів (студентів), які навчаються та тренуються у цих закладах. Наразі Мінмолодьспортом опрацьовується Порядок зарахування учнів (студентів) до основного та змінного складу до закладу спеціалізованої освіти спортивного профілю. Зміни  за посиланням  додаються    

Фото:

Нашi партнери