28 лютого - фінал Всеукраїнських ігор з єдиноборств серед школярів COMBAT GAMES!

У четвер, 28 лютого 2019 року у Києві  в столичному Палаці спорту відбудеться неординарний загальнонаціональний спортивний шкільний захід «Бойові ігри» -  фінал Всеукраїнських ігор з єдиноборств серед школярів  COMBAT GAMES.

Упродовж дня за нагороди змагатимуться юні борці вільного і класичного стилю, дзюдоїсти, каратисти і тхеквондисти.

До головного фіналу пробилися тільки найкращі, найспритніші і найсильніші школярі-спортсмени, у тому числі з Херсонської області. 
За чемпіонський титул у кожній ваговій категорії змагатимуться по чотири переможці півфінальний попередніх стартів.

Організатори - Міністерство освіти і науки України, Комітет з фізичного виховання та спорту МОН України, Українська федерація учнівського спорту.

Зазначимо, нинішній рік особливий для юних борців вільного і греко-римського стилю, дзюдоїстів, тхеквондистів і каратистів: їх чекає своєрідний чемпіонат світу серед школярів з єдиноборств «Комбат геймс» (Світові бойові ігри), який відбудкться в угорському Будапешті з 16 по 21 червня 2019 року у будапештських BOK Csarnok (дзюдо, карате, тхеквондо) і Körcsarnok (боротьба). Міжнародна федерація шкільного спорту (ISF) визначила такі види спорту: дзюдо, карате, тхеквондо і боротьбу. Учасники, дівчата і хлопці віком від 13 до 18 років, представлятимуть свою країну у збірних командах.

Довідково. Перші ISF-змагання з єдиноборств  (дзюдо, карате, тхеквондо і боротьба) відбулися 2017 року в індійському місті Агра. Тоді змагалося 227 спортсменів з 6 країн. У 2015 році в Іспанії відбулися змагання, які були попередньою версією єдиноборств. Вони були проектом Андалузького Університету з девізом «Боротьба - за мир».

Міжнародна Федерація шкільного спорту довірила проведення ІІ чемпіонату світу серед школярів з єдиноборств Федерації шкільного спорту Угорщини. 



Фото:

Нашi партнери