На Майдані запалав олімпійський вогонь

Всеукраїнська естафета олімпійського вогню «Передай вогонь перемоги» дісталася головної площі країни, де його в спеціальній чаші запалив президент Національного олімпійського комітету Сергій Бубка.
Незважаючи на дощову і непривітну погоду, свято все одно відбулося. Щоправда, з корективами. Замість пробігу за маршрутом прилеглими до Майдану Незалежності вулицями, естафета передавалася з рук одного чемпіона до іншого прямо на сцені. Представник Київської області, чемпіон І Юнацьких Олімпійських ігор зі спортивної ходьби Ігор Лященко вручив факел першій олімпійській чемпіонці України Ніні Бочаровій. Закінчилася естафета в руках 35-разового рекордсмена світу, олімпійського чемпіона Сергія Бубки, який під оплески всіх присутніх  вкотре виконав почесну місію.

Глядачам було представлено форму фірми Bosco, яка одягає наших олімпійців уже на другу літню Олімпіаду. Найкращою моделлю, без сумніву, був дворазовий олімпійський призер з дзюдо, прапороносець нашої збірної на церемонії відкриття Ігор ХХХ Олімпіади в Лондоні Роман Гонтюк.

А святкування в самому центрі столиці почалися ще о 13.00 відзначанням Дня фаната. Це перше і поки що єдине в світі свято спортивних вболівальників, головною метою якого було об’єднання українських фанатів усіх видів спорту. Різноманітні вікторини, фанатські розваги, кричалки, створення рекордного за величиною послання-побажання олімпійцям, конкурс на кращий символ фаната та фотоконкурс «Я – фанат України» - такою була програма шестигодинного святкування. Не обійшлося і без подарунків - смартфони, планшет, дизайнерські футболки і поповнення мобільного рахунку від генерального партнера НОК України – компанії «МТС».

НОК України http://www.noc-ukr.org/news/na_majdan_zapalav_ol_mp_js_kij_vogon_/


Фото:

Нашi партнери