У Києві відбувся турнір з гри Го пам’яті Віктора Тищенка

2-3 березня 2019 року  у Києві  у приміщенні Київського палацу дітей та юнацтва .відбувся турнір з гри Го Меморіал  пам’яті В.І.Тищенка на дошках 19х19.

Мета проведення турніру:  вшанування памʼяті дитячого тренера з ґо Віктора Івановича Тищенка, який багато років попрацював у ДЮСШ Київського палацу дітей та юнацтва, популяризація гри го в Києві та Україні.

У турнірі змагались  близько  50 учасників, в основному з Києва.

Переможцем турніру став Овсієнко Всеволод. Власним прикладом надихав учасників до боротьби президент Української федерації Го Яценко Дмитро, який виграв срібло турніру. Бронзовим призером став Гресько Данило.
А четверте місце посів представник  Херсона  Челишев Олексій (клуб «Інь-Янь»). 

У категорії до 16 років спеціальними призами відзначені Мельник Анна, Лисенко Єгор та Приходько Іван. 

У категорії до 12 років відзначені Зінов'єв Михайло, Петрашевський Данило, Сівер Катерина.

Окремо відзначені жінки - Тарасенко Світлана, Ігнатенко Анастасія та Грабарчук Єва/Коцюруба Софійка. А вже через два тижні втретє в історії УФГО відбудеться командний чемпіонат України, де очікується участь найсильніших українських спортсменів.

Довідково. Ґо – настільна стратегічна гра для двох гравців. З’явилася в Китаї понад 2 тисячі років тому. Ґо вважають однією з найпоширеніших ігор у світі за кількістю гравців. У Китаї цю гру називають «бесідою рук». Основні правила – за прямокутним полем (ґобаном) грають два гравці, один з яких отримує чорні камені, інший – білі; мета кожного – відгородити на ігровій дошці каменями свого кольору більшу територію, ніж противник. Під час партії гравці можуть захоплювати камені опонента, які складають в спеціальні чаші. В кінці гри підраховуються очки, виграє той, в кого більше. Ґо визнана в Україні неолімпійська дисципліна. Вона входить до числа п’яти базових дисциплін Всесвітніх інтелектуальних ігор. Розвитком стародавньої гри на нашій території займається Українська Федерація Го. 

За матеріалами  прес-служби Спортивного комітету України

Фото:

Нашi партнери