Каховчанин Олег Пільщіков – бронзовий призер Меморіалу Едуарда Будовича з шахів серед ветеранів

З 1 по 3 березня 2019 року в Херсоні відбулись шахові змагання з щахів  - Меморіал Едуарда Будовича, який є етапом Всеукраїнського Кубку «Шахові легенди України». 
Турнір проводився в двох категоріях: категорія «А» - дорослі шахісти та категорія «Б» - діти до 14 років. Серед дорослих першість виборювали 74 шахісти з Херсонської області, Києва, Вінниці, Одеси, Миколаєва, у т.ч.: 2 міжнародних гросмейстери, 12 міжнародний майстрів, 2 майстри спорту України, 20 кандидатів у майстри спорту, шахісти-першорозрядники.  

Місто Каховку в змаганнях представляв ветеран каховської шахової школи - Олег Олексійович Пільщіков. Спортсмени змагались за швейцарською системою з 10 турів: 1-5 тури - за правилами швидких шахів з контролем часу 10 хв. (з додавання 5 сек. на кожний хід), 6-10 тури - за правилами класичних шахів з контролем часу 35 хв. (з додаванням 30 сек. на кожний хід). За підсумками турніру у категорії «А» переможцем став міжнародний майстер з Миколаєва Микола Бортник (8,5 очок). На другому місці - міжнародний гросмейстер з Херсона Юрій Солодовниченко (8 очок).

Одразу 8 учасників набрали по 7 очок, але за кращими додатковими показниками третє місце завоював майстер ФІДЕ з Одеси Костянтин Борсук.

У заліку серед жінок призові місця розподілились наступним чином: І  місце - майстер спорту Ірина Барчук (Херсон), ІІ  місце - Анжела Ломакіна (Миколаїв), ІІІ місце  - Катерина Григорчук.

У заліку серед ветеранів: І місце - Віктор Литвиненко (Олешки), ІІ місце - Володимир Савон (Миколаїв), ІІІ  місце - Олег Пільщіков (Каховка).

Переможці та призери турніру були нагороджені дипломами обласного управління з питань фізичної культури та спорту та призами від організаторів.

Фото:

Нашi партнери