В Астані проходить командний чемпіонат світу з шахів серед чоловіків та жінок

5 березня 2019 року у м. Астана (Казахстан)  стартували  командні  чемпіонати світу з шахів серед чоловіків та жінок. 

Україна представлена тільки в жіночому турнірі й виступатиме на чолі зі своїми лідерами, випускницями Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського сестрами Марією та Анною Музичук зі Стрия Львівської області – третім і п’ятим номерами поточного світового рейтингу. У складі «синьо-жовтих» також харків’янка Анна Ушеніна, Інна Гапоненко з Херсону та львів’янка Наталія Букса. Капітан збірної – Михайло Бродський.  

Чоловіча збірна України на чемпіонат світу, на жаль, не потрапила. У турнірі чоловічих команд зіграють Китай, Азербайджан, Іран, США, Єгипет, РФ, Польща, Англія, Казахстан та Індія.

Вже завершилися матчі першого туру командних чемпіонатів світу з шахів серед  жінок. Жіноча збірна України на старті змагань розійшлася миром з представницями США - 2:2 (виграла Марія Музичук, програла Анна Ушеніна, нічиї - Інна Гапоненко, Наталія Букса).

Результати інших поєдинків: Вірменія - Єгипет - 4:0, Росія - Казахстан - 3:1, Індія - Грузія - 2:2, Китай - Угорщина - 3,5:0,5. У другому турі 6 березня збірна України зустрінеться з командою Єгипту.

Чемпіонати світу проходять за коловою системою і завершаться 14 березня 

Зазначимо, що саме в Астані у 2013 році жіноча збірна України завоювала своє поки єдине золото на командних чемпіонатах світу.

Фото:

Нашi партнери