Волощук Георгій Іванович

Заслужений тренер України з веслування академічного, заслужений працівник фізичної культури і спорту України, майстер спорту СРСР з академічного веслування

Народився 28 травня 1951 року у с. Миколаївка Жовтневого району Миколаївської області.  Брат Олега Волощука. Освіта вища, після закінчення у 1070 році  2978 році закінчив 1985 році закінчив Миколаївський державний педагогічний інститут ім. Г.І.Белінського за спеціальністю  вчитель фізичного виховання. 
Свій спортивний  трудовий стаж розпочав  у 1978 році інструктором обласної організації спортивного  товариства «Динамо» у Ленінграді (Росія).  
Майстер спорту СРСР з академічного веслування. 
З 1979 року - тренер-викладач з академічного веслування обласної ради фізкультурно-спортивного товариства «Динамо»  у м. Херсоні,  
Тренер заслужених майстрів спорту, чемпіонів світу 1985 року, срібних призерів ХХІV Олімпійських ігор 1988 року у Сеулі  Павла Гурковського та Миколи Комарова,  заслужених майстрів спорту України, багаторазових призерів чемпіонатів Європи  Андрія Приведи і Олександра Коновалюка, які завоювали ліцензії на участь у ХХХ Олімпійських іграх 2012 року у Лондоні.  
Значну  увагу приділяв підготовці спортивного резерву. Його вихованці Андрій Приведа та Іван Волощук стали переможцями першості світу 2004 року серед юнаків.  
За високі спортивні досягнення  Георгію Волощуку  у 1984 році присвоєно звання заслуженого тренера України.  
26 липня 2013 року Георгію Волощуку  присвоєно почесне звання «Заслужений працівник фізичної культури і спорту України»  як особистому тренерові призерів XXVII Всесвітньої літньої Універсіади в Казані з веслування академічного Івана Футрика, Віталія Цуркана, Станіслава Чумраєва та Дарини Верхогляд.  
Нагороджений Почесною грамотою Кабінету Міністрів України з врученням пам’ятного знака за вагомий особистий внесок в успішний виступ національної збірної команди України на ХХVIII літніх Олімпійських іграх в Афінах  (2004).   
Входить до спортивної слави Херсонщини.  
Пішов з  життя 1 червня 2019  на 69-му році  після тривалої хвороби. Похований у м. Херсоні.

Оновлено: 20 січня 2021


Фото:

Нашi партнери