Мягков Сергій Костянтинович

заслужений тренер України з легкої атлетики

Народився 25 березня 1956 року. Проживає у м. Цюрупинську.

Освіта вища,  закінчив Львівський  державний інститут фізичної культури, майстер спорту, заслужений тренер України з легкої атлетики, тренер-викладач першої категорії з легкої атлетики дитячо-юнацької спортивної школи інвалідів регіонального  центру «Інваспорт». 

З 2000 року  працює в  регіональному  центрі з фізичної культури та спорту інвалідів «Інваспорт».

За період роботи в ДЮСШІ  регіонального центру ним підготовлено 7 спортсменів-переможців та призерів всеукраїнських змагань. Його вихованки: Людмила Даниліна - майстер спорту України міжнародного класу, дворазова чемпіонка в естафеті, переможниця Глобальних ігор 2009 року (Чехія), бронзова призерка чемпіонату світу 2011 року (Нова Зеландія), срібна і бронзова призерка Глобальних ігор 2011 року (Італія), триразова чемпіонка світу з легкої атлетики, шестиразова чемпіонка Європи, неодноразова чемпіонка України; Вікторія Кравченко - заслужений майстер спорту України, дворазова срібна призерка ХІІІ Паралімпійських ігор 2008 року (Китай) з бігу на 100 і 200 м,  у складі національної збірної команди України з легкої атлетики на ХІV Паралімпійських  іграх в Лондоні (Великобританія) на дистанції з бігу на 400 метрів виборола срібну нагороду.  

Наполегливо працює з молодими, перспективними спортсменами. Так, майстер спорту України міжнародного класу Ольга Яковенко успішно виступала на чемпіонатах України 2013 року та  міжнародних змаганнях. 
          
Тренер збірної команди України з легкої атлетики (2013).

Входить до спортивної слави Херсонщини.

Оновлено: 4 липня 2012


Фото:

Нашi партнери