Олімпіада: підсумки третього дня

30 червня став досить вдалим для української олімпійської збірної. Всього, розігрувалися 12 комплектів медалей. Українські спортсмени змагалися в чотирьох фіналах.
У підсумку, 2 медалі у нас. Могла бути і третя, але судді відібрали "бронзу" у наших гімнастів.

Україна - 1-0-1

Першою, радувати українських уболівальників, вийшла штангістка Юлія Каліна. Вона підняла 235 кг і довгий час з цим результатом йшла першої, але не змогла утримати лідерство. У неї - бронза.

Під час командних виступів гімнастів стався досить дивний випадок. Українська команда у складі Миколи Куксенкова, Віталія Наконечного, Ігоря Радівілова, Олега Степка і Олега Верняєва закінчила з сумою 271,526 бала і упевнено зайняла третє місце. Хлопці вже збиралися отримувати нагороду, як раптом, японська збірна подала апеляцію. Їм не сподобалося те, якими оцінками їх нагородили. У підсумку, апеляцію японців задовільнили, а наша команда опинилася на 4-му місці. Золото дісталося збірній Китаю, а бронза – господарям змагань.

Але все таки, олімпійський день закінчився добре для українців. Шпажистка Яна Шемякіна обіграла росіянку, румунку, ще одну румунку і китаянку. У фіналі, у впертій боротьбі українка обіграла німкеню Брітту Хайдеманн 9:8 і заробила для України перше "золото" на Олімпіаді. 

Ппісля завершення змагань у теплій і дружній атмосфері в Українському олімпійському домі і BOSCO Club вітали наших героїв Ігор ХХХ Олімпіади у Лондоні – олімпійську чемпіонку з фехтування на шпазі Яну Шемякіну і бронзову медалістку з важкої атлетики Юлію Каліну, а також їхніх особистих наставників, весь тренерський штаб і керівників федерацій.
Президент Національного олімпійського комітету Сергій Бубка вручив спортсменкам та їх наставникам нагороди, подякувавши за чудовий виступ на Олімпійських іграх.


Фото:

Нашi партнери