Верхогляд Дарина Сергіївна

Заслужений майстер спорту України з веслування академічного, бронзова призерка XXVII Всесвітньої літньої Універсіади 2013 року у Казані, учасниця ХХХІ літніх Олімпійських ігор 2016 року у Ріо-де-Жанейро, багаторазова призерка чемпіонатів світу та Європи, багаторазова чемпіонка України.

Народилася 22 січня 1992 року у смт Велика Олександрівка Херсонської області. Під час навчання у Великоолександрівській  школі почала займатися легкою атлетикою  баскетболом  (тренер Віктор Бужак). Поступила  на відділення легкої атлетики Херсонського  вищого  училища фізичної культури, але пізніше захопилась  академічним  веслуваннням.
Освіта вища: закінчила Херсонське вище училище фізичної культури (2010), факультет  фізичного виховання та спорту Херсонського державного університету (2014).
 Під час навчання у Великоолександрівській  школі почала займатися легкою атлетикою  баскетболом  (тренер Віктор Бужак). Поступила  на відділення легкої атлетики Херсонського  вищого  училища фізичної культури, але пізніше захопилась  академічним  веслуваннням.
Майстер спорту України міжнародного класу з веслування академічного  (2013)..
Заслужений майстер спорту України (2019).

Багаторазова призерка чемпіонатів світу та Європи, багаторазова чемпіонка України.
Представляє Збройні Сили України.

Виступала за Херсонську область (до2017).
Тренер  О. Волощук  
 Спортивні досягнення: 
2010 рік - срібна призерка чемпіо­нату світу серед юніорів до 18 років  у складі четвірки парної, здобула право на отримання звання майстра спорту України  міжнародного класу (м. Рачице, Чехія) 
2013 рік - бронзова призерка XXVII Всесвітньої Універсіади  у Казані (РФ). в академічному веслуванні (четвірка без стернового) разом із Ілоною Романеску, Катериною Шеремет та Євгенією Німченко  (Херсон).  У попередніх запливах українки відразу кваліфікувались до фіналу з другим результатом (7:05.69). У фіналі посіли третю сходинку (7:09.66), пропустивши вперед росіянок (6:59.92) та спортсменок з Південної Африки (7:07.44) 
2013 рік - срібна призерка  чемпіонату Європи  у складі четвірки парної  (м. Ґлазґо, Велика Британія) 
2013 рік – учасниця чемпіонату світу з веслування академічного серед молоді, 7-е місце 
2014 рік -  учасниця чемпіонатів  Європи (5-е місце) та світу (6-е місце) З  веслування академічного у складі четвірки парної 
2015 рік -  учасниця чемпіонату  Європи веслування академічного у складі четвірки парної, 5-е  місце  
2015 рік -  переможниця XXVIII Всесвітньої  універсіади в Кванджу (Республіка Корея) в четвірці парної (Дарина Верхогляд, Наталія Ковальова, Наталія Довгодько, Євгенія Німченко) 
2016 рік – бронзова призерка чемпіонату  Європи у складі четвірки (м. Бранденбурґ, Німеччина)  
2016 рік – бронзова призерка етапу Кубку  світу (Варезе) 
2016 рік – фіналістка  ХХХІ літніх Олімпійських ігор  Ріо-де-Жанейро (Бразилія) з веслування академічного (четвірка без стернового) разом з Анастасією Коженковою (Дніпро),  Оленою  Буряк (Миколаїв) та Євгенією Німченко (Херсон), 4-е місце у фіналі 
2018 рік -  срібна призерка першого об'єднаного чемпіонату Європи з літніх видів спорту - чемпіонату Європи з академічного веслування  у складі четвірки (м. Глазго, Велика Британія) 
2019 рік –  бронзова призерка  чемпіонату Європи  у складі четвірки парної   (м. Люцерн, Швейцарія) 
2022 рік -  бронзова призерка чемпіонату  Європи  з літніх видів спорту у веслуванні академічного  у складі четвірки парної  (Дарина Верхогляд, Наталія Довгодько, Катерина Дудченко, Євгенія Довгодько-Німченко).
 Нагороджена медаллю «За працю і звитягу» (25 липня 203) - за досягнення високих спортивних результатів на XXVII Всесвітній літній Універсіаді в Казані, виявлені самовідданість та волю до перемоги, піднесення міжнародного авторитету України.

Неодвужена. Мешкає  у м. Києві

Оновлено: 8 вересня 2022


Фото:

Нашi партнери