Жмуденко Ярослав Віталійович

переможець Кубка світу з настільного тенісу серед спортсменів до 20 років, майстер спорту України  міжнародного класу з настільного тенісу, учасник ХХХ Олімпійських ігор 2012 року в Лондоні

Народився 24 вересня 1988 року в м. Умані (Черкаська область).  Вихованець тенісного клубу «Тайфун».

Освіта вища, закінчив Уманський  національний університет садівництва, Херсонське вище училище фізичної культури (2012).

Переможець Кубка світу з настільного тенісу серед спортсменів до 20 років  (2010), неодноразовий призер чемпіонатів України.

Учасник ХХХ Олімпійських ігор 2012 року в Лондоні. Перший представник Херсонщини у змаганнях з настільного тенісу на Олімпійських іграх.

Майстер спорту України  міжнародного класу з настільного тенісу.

Перший тренер - Іван Чорнобай.  Тренер - Юрій Гусев.

Спортивні досягнення:

2006 рік
- срібний призер чемпіонату Українит з настільного тенісу у парному розряді (Дніпропетровськ)

2008 рік - учасник чемпіонату Європи  в Санкт-Петербурзі (Росія).

2010 рік -  переможець Кубку світу в особистому розряді  серед гравців  до 21 року  U21 Grand-Final у Макао

2012 рік -  чемпіон України з настільного тенісу у парному розряді (Донецьк)

2012 рік - Учасник ХХХ літніх Олімпійських ігор 2012 року в Лондоні (Велика Британія) від ФСТ «Колос» Черкаської - Херсонської областей.  У першому ж раунді змагунь поступився Омару Ассару (Єгипет).

2015 рік - бронзовий призер чемпіонату України з настільного тенісу в одиночному розряді та бронзовий призер  чемпіонату у парному розряді (Жовква)

2018 рік
- чемпіон України з настільного тенісу в особистому розряді серед чоловіків, у змішаному розряді  разом з Соломією Братейко та командних змаганняз (за Києв) срібний призер у парному розряді  (Чернигів)

У розиграші Кубку Європейського союзу настільного тенісу (ETTU) виступає за російську команду «Elem» (тренер В. Геворгізов).

Одружений. Має доньку.

Оновлено 2018



 

Оновлено: 4 вересня 2018


Фото:

Нашi партнери