Іграєв Олексій Олександрович

майстер спорту України міжнародного класу з веслування на каное, чемпіон Спартакіади  України, неодноразовий переможець міжнародних змагань,  учасник XXV  літніх Олімпійських ігор 1992  року в Барселоні  та XXVІ  літніх Олімпійських ігор 1996 року Атланті 

Народився 23 липня 1972 року у Херсоні.

Займатися веслуванням  на каное почав в ранньому дитинстві в дитячо-юнацькій спортивній школі м. Херсона.  Випускник Херсонської школи олімпійського резерву.

Перший тренер - Юрій Воронцов.

Члан збірної команди України протягом 1990-х років.

Майстер спорту України міжнародного класу з веслування.

Чемпіон Спартакіади  України, неодноразовий переможець міжнародних змагань,  учасник XXV  літніх Олімпійських ігор 1992  року в Барселоні  та XXVІ  літніх Олімпійських ігор 1996 року Атланті.

Першого серйозного успіху на дорослому міжнародному рівні домігся в 1992 році, коли разом з напарником із Білорусії  Олександром Грамовичем став чемпіоном СНД на  каное-двійці на дистанції 1000 м, срібний - на дистанції 500 м.  Переможець Меморіалу Юлії Рябчинської 1992 року.



У 1992 році увійшов до складу Об'єднаної команди колишніх радянських республік для участі у XXV літніх Олімпійських іграх в Барселоні. Разом з тим же Грамовичем із Білорусії  у каное-двійці на 1000 метрів дійшов до фінальної стадії, але у вирішальному заїзді фінішував лише восьмим.

Після остаточного розпаду Радянського Союзу продовжив виступати за збірну України, протягом декількох років регулярно брав участь у найбільших міжнародних регатах.

У 1996 році взяв участь у XXVІ літніх Олімпійських іграх в 1996 року в Атланті, де разом  з Олександром Литвиненком стартував в двійках на  дистанції 500 і 1000  метрів - в обох випадках зумів дійти лише до стадії півфіналів.  Тренер Олексадр Колибельников.

Оновлено 2018




 

Оновлено: 5 вересня 2018


Фото:

Нашi партнери