Міщенко Іван Іванович

заслужений тренер України з легкої атлетики, почесний працівник фізичної культури і спорту України, заслуужений працівник фізичної культури і спорту України, начальник Херсонського обласного центру фізичної культури та спорту інвалідів «Інваспорт»

Народився 8 січня 1942 року у с.  Запорожець Генічеського району Херсонської області. Пішов з життя 19 червня 2017 року.

Освіта вища, у 1971 році закінчив Миколаївський  державний педагогічний інститут ім. В.Г. Бєлінського, вчитель фізичного  виховання.

Після закінчення Миколаївського державного педагогічного інституту у 1971 році  працював тренером з легкої атлетики на Херсонському суднобудівному заводі, потім  перейшов на іншу роботу. 

У 1991 році призначений заступником начальника Херсонського облспорткомітету.  Впродовж 1991-1998 років як заступник голови Херсонського облспорткомітету доклав немало зусиль щодо реалізації в області державної політики у сфері фізичної культури і спорту, підготовки спортсменів високого класу. Працюючи головою Херсонської обласної федерації з академічного веслування, особисто займався створенням належних умов для учбово-тренувального процесу та участі спортсменів у відповідальних змаганнях з цього виду спорту.

Херсонські спортсмени-веслувальники були багаторазовими чемпіонами і призерами чемпіонату світу, Європи та першостей України. На ХХV-XXVI літніх Олімпійських іграх у складі збірної команди України виступали  24 спортсмени Херсонщини, які вибороли  6 медалей різного ґатунку.

У 1998 році очолив Херсонський обласний центр фізичної культури та спорту інвалідів «Інваспорт» і був  його беззмінним керівником до  самого звільнення 20 березня 2017 року.

За його активної участі та ініціативи значно збільшилась кількість інвалідів, які залучені до занять фізичною культурою та спортом в області. У 2000 році відкрита дитячо-юнацька спортивна школа інвалідів, забезпечено проведення фізкультурно-реабілітаційної роботи в м. Херсоні, Новій Каховці, Каховці, Генічеському, Голопристанському та Цюрупинському районах. 

Збірні команди Херсонського облцентру «Інваспорт» – постійні учасники всеукраїнських та  міжнародних змагань.  Щороку  до  складу збірних національних  команд України входять 14-16 спортсменів-інвалідів Херсонщини.

За цей час в області було підготовлено багато переможців та призерів чемпіонатів, кубків Європи, світу, Паралімпійських та Дефлімпійських ігор, Всесвітніх шахових олімпіад. Серед них Єлизавета Мерешко (плавання), Вікторія Кравченко (легка атлетика), Наталія Урсуленко (легка атлетика), Володимир Турков  (легка атлетика), Андрій Гурнаков (пауерліфтинг), Катерина Бабенко (настільний теніс),  Сергій Григорчук шахи), Лариса Міхнєва (стрільба із лука) та інші.

Міщенко Іван Іванович - почесний працівник фізичної культури і спортуУкраїни (2004), заслужений тренер України (2005),  заслужений працівник фізичної культури і спорту України (2007).

Нагороджений медаллю «За доблесну працю» (1971)

Пішов з життя 19 червня 2017 року. Похований у м. Херсоні.

Оновлено 2018





 

Оновлено: 11 вересня 2018


Фото:

Нашi партнери