Олімпійці прибули на рідну землю

14 серпня в аеропорту «Бориспіль» відбулася урочиста зустріч останньої групи олімпійців на чолі з олімпійськими чемпіонами Олексієм Торохтієм, Василем Ломаченком та Олександром Усиком, призерами Ігор Денисом Беринчиком, Тарасом Шелестюком, Олександром Гвоздиком, яка повернулася з Ігор XXX Олімпіади в Лондоні.

Біля трапу літака спортсменів зустрічали віце-прем'єр-міністр України - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко, міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник, голова Державної служби молоді та спорту Равіль Сафіуллін, президент Національного олімпійського комітету Сергій Бубка, голова Комітету Верховної Ради України з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму Павло Костенко, народні депутати, представники відомств та областей, рідні, близькі, друзі та численні представники преси.

Слова вдячності, квіти, подарунки, оркестр, червона доріжка – все цього дня було для них – для героїв Олімпіади.

Під час вітань у залі офіційних делегацій аеропорту міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник звернувся до олімпійців та їхніх тренерів: «Хочу привітати кожного з 245 членів олімпійської спортивної дружини, тому що всі 245 – і хто здобув золоту медаль, і срібну, і бронзову, і хто просто здобув право представляти України – всі ви гордість нашої держави, гордість народу. Ви разом із вашими тренерами представляли 46,5 мільйонів громадян нашої держави. Ви – кращі з кращих. Я сподіваюся, що це лише блискучий етап на шляху до подальших звершень, до подальшої кар’єри. Щире уклінне вітання тренерам, матерям, батькам, бабусям, які сьогодні прийшли вас привітати. Ви – наша гордість! Слава вам переможці, слава учасники! Україна вітає вас!».
Гучними оплесками та вигуками «Браво!» вітали українських олімпійців їхні близькі, представники засобів масової інформації та всі ті, хто прийшов зустріти спортсменів.
Також оригінальним сюрпризом – справжнім козацьким гопаком – привітали наших олімпійців представники фанатського руху.
Дякуємо спортсменам – членам олімпійської збірної України – за гідний виступ на ХХХ Олімпійських іграх у Лондоні. 


Фото:

Нашi партнери