IV літні Юнацькі Олімпійські ігри 2022 року у Дакарі можуть бути перенесені на 2026 рік

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) заявив про перенесення юнацьких Олімпійських ігор (ЮОІ) в Дакарі з 2022 року на 2026. Про це повідомив сайт МОК.

З такою пропозицією президента Макеї Солла погодився президент МОК Томас Бах після глибоких дискусій з цього приводу. Ця відстрочка відповідає вимозі відповідальності та занепокоєння за ефективність, що накладаються поточними обставинами.

 Нагадаємо, в  ЮОІ беруть участь спортсмени від 15 до 18  років.

«Відкладення Дакара-2022 дозволяє МОК, Національним олімпійським комітетам (НОК) та Міжнародним федераціям (МФ) краще планувати свою діяльність, яка сильно постраждала від перенесення Олімпійських ігор-2020, наступні перенесені та відкладені міжнародні спортивні події та операційні та фінансові наслідки глобальної кризи в галузі охорони здоров'я», - йдеться в повідомленні, розмішеному на сайті МОК.

У той же час це дозволяє Сенегалу продовжувати підготовку до ЮОІ.

МОК і оргкомітет Дакару-2022 розуміють, що ця новина стане невтішною для багатьох молодих спортсменів. Ця угода є результатом великого масштабу операційних викликів, з якими стикаються МОК, НОК та МФ після перенесення Олімпійських ігор-2020. З огляду на це, МОК продовжить пропонувати всім МФ та континентальним асоціаціям НОК повний зміст освітніх програм ЮОІ.

Угода була затверджена виконавчим комітетом МОК сьогодні та буде передана на ратифікацію Сесії МОК у цю п’ятницю, 17 липня 2020 року.





Фото:

Нашi партнери