Уряд відзначить українських олімпійців, які втратили свої медалі через сумнівне суддівство на Олімпійських іграх

Про це заявив прем´єр-міністр Микола Азаров, відкриваючи засідання Кабінету Міністрів, повідомляють «Коментарі».

За його словами, уряд має намір заохотити українських спортсменів, які через суддівські рішення були позбавлені медалей на Олімпійських іграх у Лондоні. Яким чином спортсменів відзначать, прем´єр-міністр не уточнив. «Всіх олімпійців, чемпіонів, медалістів, усіх, хто посів почесні 4-6-ті місця, тих, кого несправедливе суддівство позбавило медалей, усіх уряд відзначить», - сказав Азаров.

Азаров зазначив, що це його особиста пропозиція, але не уточнив, яким чином будуть відзначені спортсмени. На його думку, виступ української збірної на Олімпіаді було хорошим. «Українські спортсмени виступили солідно. Наші хлопці та дівчата довели всім, що Україна - велика спортивна держава», - підкреслив прем´єр.

При цьому Азаров додав, що очевидним є те, що в України є ще великі перспективи, проте для цього необхідно модернізувати спортивні бази.

Нагадаємо, 1 серпня Кабмін України підвищив розмір премій українським спортсменам за завоювання олімпійських медалей - за золоту медаль спортсмен отримає $125 тис., срібну - $80 тис., $55 тис. - за бронзу.

Як повідомляли «Коментарі», олімпійська збірна Україна посіла 14 місце в загальнокомандному заліку, заробивши 6 золотих, 5 срібних та 9 бронзових медалей.Прем'єр пообіцяв відзначити олімпійців, яких несправедливо позбавили медалей.


Фото:

Нашi партнери