Херсонці повернулися з Європи

З 1 по 7 серпня у м. Дніпродзержинську пройшов чемпіонат Європи серед молоді з шашок-100. У змаганнях взяли участь 240 спортсменів із 13 країн.

Володарем срібла чемпіонату став вихованець Херсонської дитячо-юнацької спортивної школи з шахів і шашок Кирило Полєвщиков. У блискавичній грі учасників не старше 10 років він набрав 13 очок з 18 можливих і забезпечив собі 2 місце, пропустивши вперед лише діючого чемпіона світу Анатолія Протод’яконова з Якутії (Россія). У командному заліку збірна України теж стала другою, у складі команди виступали 3 херсонця: Тетяна Кравченко, Кирило Полєвщиков, Юрій Чернуцький.

У класичній грі троє херсонців у складі збірної України стали четвертими. В особистому заліку серед учасників не старше 10 років Кирило Полєвщиков посів 5 місце; Юрій Чернуцький – 7, Тетяна Кравченко серед дівчат не старше 16 років стала шостою.

Особливою стала участь у чемпіонаті для Тетяни   Кравченко. Про це розповіла директор школи Ганна Німич. Дівчина через брак коштів вже декілька років не могла брати участь у подібних змаганнях. Фінансову допомогу для участі їй надали міський голова Володимир Сальдо та депутат міської ради Юрій Цепелєв, повідомляється на сайті Херсонської міської ради. 
 


Фото:

Нашi партнери