У Токіо відзначили рік до старту Олімпійських ігор-2020

Організаційний комітет Токіо-2020 на Олімпійському стадіоні провів демонстрацію спеціального відео, щоб відзначити рік до того моменту, коли відбудеться церемонія відкриття для перенесених Олімпійських ігор Токіо-2020.

Відео, що містить повідомлення про підтримку всіх спортсменів, які прагнуть взяти участь в Іграх наступного року, було оприлюднено на головному екрані Олімпійського стадіону  23 липня 2020 року в 20:00 за місцевим часом і виражало рішучість Токіо-2020 зберегти промінь надії до тих пір, поки спортивне життя не відновиться.

Крім оцінки зусиль спортсменів, які сьогодні щодня прагнуть адаптуватися до «нових норм», у відео висловлено подяку і повагу всім тим, хто надає медичну допомогу та соціальну допомогу у ці важкі часи.

Японська плавчиня Айкі Рікако, яка боролася  з лейкемією і повернулася до тренувань через понад рік перерви, поділилася сердечним посланням і запросила спортивну спільноту зробити крок вперед до відкриття наступного року: «Уявіть собі світ через рік: світ, в якому на Олімпійських та Паралімпійських іграх буде піднято завісу».

Захід не був відкритим для публіки, щоб запобігти поширенню COVID-19, але був доступним для перегляду по всьому світу через пряму трансляцію онлайн.

Президент Токіо 2020 Морі Йоширо сказав: «Натхненний маяком надії, який сьогодні висвітлив Олімпійський стадіон, Організаційний комітет докладе всіх зусиль для підготовки до Ігор наступного року, щоб вони назавжди залишилися в нашій пам'яті як символ єдності і солідарності, бо разом ми працюємо над тим, щоб подолати проблеми COVID-19».

«Залишився тільки один рік, попереду нас чекає величезне завдання. Я глибоко вражений і вдячний за видатний прогрес, вже досягнутий в підготовці з моменту спільного рішення про відстрочку», - додав президент Міжнародного Олімпійського Комітету Томас Бах.

«Ми працюємо над оптимізацією операцій і послуг, не зачіпаючи спорт і спортсменів. Таким чином, ми можемо разом з Організаційним комітетом перетворити ці відкладені Олімпійські ігри в Токіо-2020 на безпрецедентне святкування єдності і згуртованості людства, зробивши їх символом стійкості і надії. Показуючи, що ми сильніші разом ».

Президент Міжнародного паралімпійського комітету Ендрю Парсонс прокоментував: «Паралімпійські ігри в Токіо 2020 року стануть глобальним святом людських зусиль, стійкості і надії, і я повністю впевнений, що виступи параспортсменів глибоко вплинуть на стимулювання соціальної інтеграції в Японії і в усьому світі».



 


Фото:

Нашi партнери