В Києві урочисто презентували склад національної паралімпійської збірної України

У неділю, 19 серпня, в Києві відбулась урочиста презентація повного складу національної паралімпійської збірної команди України, яка з 29 серпня по 9 вересня захищатиме честь України на ХIV літніх Паралімпійських іграх у Лондоні.

В презентації взяли участь народний депутат України, президент Національного комітету спорту інвалідів України Валерій Сушкевич, перший заступник Голови Державної служби молоді та спорту Сергій Глущенко, народні депутати, представники команд усіх видів спорту на Паралімпіаді в Лондоні.

Перший заступник Голови Державної служби молоді та спорту України Сергій Глущенко сказав вітальні слова національній паралімпійській збірній України, зокрема зазначивши, що ми всі віримо в успіх наших спортсменів та щиро будемо вболівати за них.
"Спортивного вам успіху, віри в свої сили та чесного суддівства", – сказав Сергій Глущенко.
За словами Президента Національного комітету спорту інвалідів України Валерія Сушкевича, в порівнянні з виступом на Паралімпіаді в Пекіні, склад збірної оновився на 41%, в ній 64 нові атлети. Тож на XІV літні Паралімпійські ігри команда їде перемагати.

Українську збірну на XІV літніх Паралімпійських іграх в Лондоні представлятимуть 155 спортсменів із 24 областей України, які змагатимуться у дванадцяти видах спорту: веслуванні академічному, волейболі сидячи, дзюдо, легкій атлетиці, настільному тенісі, пауерліфтингу, плаванні, стрільбі кульовій, стрільбі з лука, фехтуванні на візках, футболі ДЦП, велоспорті (трек, шосе). Змагання пройдуть з 29 серпня по 9 вересня. Загалом команда налічує 232 особи.Це найчисельніша паралімпійська збірна за часи Незалежності України.

Очікується, що на Паралімпійські ігри 2012 року в Лондон приїдуть 4 200 спортсменів із 160 країн світу, які розіграють 503 комплекти нагород у 20-ти видах спорту. Нагадаємо, що в 2008 році представники України брали участь в 11 видах спорту та завоювали 74 медалі, посівши 4 загальнокомандне місце.

На церемонії було продемонстровано документальний фільм про членів збірної. Перший національний канал транслював захід у прямому ефірі.
Залишається тільки щиро вірити в наших спортсменів та вболівати за них всім серцем.


Фото:

Нашi партнери