На Олімпіаду до Лондона поїде 155 українських паралімпійців

На Паралімпіаду до Лондона поїде 155 українських спортсменів-паралімпійців, серед яких є і молоді спортсмени, і неодноразові переможці європейських та світових змагань, які змагатимуться ц 12 видах спорту.

Стрільба з луку. Паралімпійські види спорту почалися саме з цього виду спорту. У складі української команди 7 спортсменів, які стріляють як з класичного, так композитивного луку. Спортсмени  змагаються на тих самих дистанціях, що і звичайні олімпійці. Від Херсонщини виступає Ірина Волинець.
Серед спортсменів-українців є і учасник чемпіонату світу серед здорових, який виборов путівку на світовий чемпіонат, посівши трете місце на чемпіонаті України серед здорових спортсменів, будучи інвалідом.

Футбол. У цьому виді спорту змагаються люди з набутим церебральним паралічем або ДЦП.
Вже двічі поспіль українська параолімпійська збірна з футболу здобувала золото на змаганнях. Є представник від Херсонської області – Іван Доценко.
Фехтування. На змаганнях від України поїде 7 спортсменів, серед яких призерка Чемпіонату світу Ірина Лук’яненко та дворазовий чемпіон світу Антон Дацько.

Кульова стрільба.
У цьому виді спорту змагаються паралімпійці з порушеннями опорно-рухового апарату (вправи у цьому виді спорту діляться в залежності від уражень верхніх чи нижніх кінцівок). У складі української збірної на змаганнях виступатиме Ольга Мустафаєва – переможниця та призерка чемпіонатів світу.

Велоспорт.
Україна вперше братиме участь у цьому виді спорту. У складі української збірної їде один спортсмен-велосипедист, чемпіон світу Єгор Дементьєв.

Дзюдо. У цьому виді спорту виступають люди з порушеннями зору. Україну представлятиме сім спортсменів (п’ять чоловіків та дві жінки). Один зі спортсменів тотально-незрячий.

Волейбол сидячий. На Паралімпійські ігри поїде жіноча команда, яка перебуває на третій сходинці у світовому рейтингу та очолює європейський рейтинг.
Академічне веслування. На змагання поїде 14 спортсменів (6 екіпажів). Паралімпійська команда з академічного веслування існує в Україні з 2007 року і її атлети вже неодноразово ставали чемпіонами міжнародних змагань. Є екіпаж від Херсощини – Катерина Морозова і Володимир Козлов.

Настільний теніс.
У складі команди з цього виду спорту виступатиме дівчина-сирота з ДЦП Антонина Ходзинська.

Жим штанги лежачи. На Паралімпійські ігри поїдуть 8 спортсменів, серед яких чемпіони та призери міжнародних змагань, зокрема і чемпіонатів світу. Серед спортсменів є атлет, який, маючи власну вагу у 42 кілограми, вижимає 150 кг.

Легка атлетика.
1996 року саме у легкій атлетиці Україна здобула першу золоту паралімпійську медаль. Здобув її у штовханні ядра тотально-незрячий Василь Лещинський. Представниц Херсонщини у цьому виді -  Вікторія Кравченко.

Плавання.
Найбільша команда, у складі якої 46 атлетів. Команда одна із найсильніших у світі.

Довідка. XIV Паралімпійські літні ігри пройдуть в Лондоні з 26 серпня до 9 вересня. Очікується, що на Паралімпійські ігри до Лондон приїдуть 4 200 спортсменів із 160 країн світу, які розіграють 503 комплекти нагород у 20-ти видах спорту.
Паралімпіада  буде в ефірі Першого. Національна телекомпанія України транслюватиме всі спортивні змагання, які відбудуться в Лондоні. Церемонію відкриття ігор покажуть 29 серпня о 21:30 - відразу після випуску новин.
Загалом Паралімпіада триватиме до дев'ятого вересня. Угоду про співпрацю підписали гендиректор Національної телекомпанії Єгор Бенкендорф та голова Паралімпійського комітету України Валерій Сушкевич.

Список дефлімпійців України на Іграх у Лондоні можна подивитися тут http://www.paralympic.org.ua/


Фото:

Нашi партнери