Стамбул. Всесвітня шахова Олімпіада -2012

27 серпня чоловіча збірна України з шахів, чинний олімпійський чемпіон, вирушає до Стамбула (Туреччина), де з 28 серпня по 10 вересня пройде Всесвітня шахова Олімпіада.

До складу української команди увійшли Василь Іванчук, Руслан Пономарьов, Павло Ельянов, Захар Єфименко та Олександр Моїсеєнко.

Нагадуємо, на шаховій Олімпіаді 2010 року у Ханти-Мансійську (Росія) у цьому складі хлопці здобули звання чемпіонів.

Головними фаворитами серед жіночих команд  є  збірні Росії, Китаю, Грузії й України. На попередній Олімпіаді рейтинговими фаворитами були росіянки, цього разу - китаянки.

Українська збірна також може поборотися за титул, тому що команду очолює одна з найсильніших шахісток світу  - Катерина Лахно. Лахно дуже вдало виступає на різних турнірах. У 2006 році українки здолали й грузинок і китаянок і росіянок і стали чемпіонками. У 2008 році  в Дрездене вони стали срібними призерами. Правда, цього року відсутня краща шахістка збірної   херсонка Інна Гапоненко, що, без сумніву, вплине на якість гри збірної.

Довідково. Чоловічий і жіночий турніри проводяться за швейцарською системою  в одинадцять турів. Переможці визначаються за найбільшою  кількістю командних очок. У складі кожної команди 4 основних учасники й 1 запасний.
Контроль часу: 90 хвилин на 40 ходів + 30 хвилин до кінця партії з додаванням 30 секунд на хід, починаючи з першого. На турнірі  діє  правило «нульового запізнення».
 


Фото:

Нашi партнери