Китайські пенсіонери придумали новий вид спорту

У нього ще немає назви, а ось шанувальників з кожним днем ​​все більше.

Китайські пенсіонери провели селекцію несумісних дисциплін - волейбол, бадмінтон, і навіть загадкове диаболо, передає MIR24.TV.

 Гра дуже неспішна, але тут нічого дивного - спортсменам глибоко за 70. Винахід  пенсіонерів вийшов  настільки успішним, що тепер ця гра стає хітом практично у всіх провінціях Китаю.

«Мені набридло день у день виконувати одні і ті ж трюки диаболо. Мені стало дуже нудно. Ось ми і придумали цю гру », - поділився пенсіонер Хуан Яньцзюнь.

«Ця гра допомагає мені зміцнювати м'язи всього тіла. Мені вже за 70, а я ще можу стрибати », - додав пенсіонер Чень Інчунь.


Відзначається, що диаболо - іграшка для жонглювання в формі двох подібних  конусів, з'єднаних між собою їх вершинами, яка обертається, кидається і ловиться за допомогою мотузки, яка прив'язана до двох палиць, які гравець тримає в обох руках. З'явилася в Китаї приблизно в XII столітті.
Зрозуміло, на батьківщині це культове розвага, але в силу своєї неспішності більше любима якраз пенсіонерами. Урізноманітнити все це можна трюками, деякі з яких дійсно заворожують.

Відзначається, що в Китаї середня тривалість життя постійно зростає і вже наближається до 80 років, тому люди в віці неймовірно активні. Звичну картину можна легко побачити в кожному великому місті країни: в звичайних парках люди займаються гімнастикою, танцями, фітнесом і, звичайно, бойовими мистецтвами. Активною старістю китайці і пояснюють секрет свого довголіття.



Джерело: newformat.info



Фото:

Нашi партнери