Підсумки віртуальних ХХХІІ літніх Олімпійських ігор 2020 року

Нагадаємо, на початку серпня 2020 року український спортивний сайт новин «5Коlez» http://www.5kolec.com/   запропонував прихильникам  спорту поринути у світ змагань ХХХІІ Олімпійських ігор 2020 року у Токіо, якби  вони відбулися у  визначений термін з 8 по 23 серпня 2020 року. 

 Що ж таке віртуальна Олімпіада за версією «5Коlez» ?

  http://www.5kolec.com/olympics/news/article-71024/

 Це - великий проєкт, в якому зібрані всі результати останніх чемпіонатів світу, щоб передбачити результати боротьби за медалі Ігор-2020. Але це не просто переписування результатів чемпіонатів світу - в результатах враховані підсумки відбіркових турнірів Олімпіади та особливості кожного виду спорту, які відрізняють Олімпіаду від звичайного чемпіонату світу.

Віртуальну Олімпіаду можна  було подивитися і дізнатися, які країни виграють медалі в кожному виді спорту, в кожній дисципліні. 

Сайт зібрав відеозапис передолімпійських чемпіонатів світу, склав їх розклад на підставі розкладу Олімпіади в Токіо, і пропонував день за днем стежити за  улюбленими видами спорту. Точно, як якщо б Олімпіада реально проходила в ці дні!

Було запропоновано  безліч повних записів фіналів і медальних сутичок в самих різних видах спорту. Деякі види були представлені в коротких оглядах. І тільки зовсім вже екзотичні для України або недоступні за вимогами правовласників залишались  за кадром. Але таких було небагато.

А дивитися Олімпіаду можна було почати в будь-який момент. Адже щодня публікувалася нова таблиця  медалей.  Також підводилися підсумки і розповідалось про героїв Ігор і реальні розклади сил в різних видах спорту, про те, хто і скільки квот уже виграв, хто ще бореться за путівку на Олімпіаду-2021, а хто вже втратив всі шанси

Загалом, олімпійські нагороди  різного ґатунку  за версією «5Коlez» завоювали  атлети 93 країн світу.  Трійка переможців незмінна:  1. СЩА - 110 медалей (31-29-30), 2. Китай -  89 (40-25-34), 3. Росія – 68 (21-27-17).
Збірна команда олімпійців України виборола 18 нагород (17 місце) у медальному заліку: на 7 медалей перевершила Ріо-2016 і всього на 1 нагороду поступилася результату Лондона-2012:
Золоті медалі ( 5) :
 -  дзюдо (жінки), вагова категорія  до 60 кг
- фехтування  серед жінок (сабля), індивідуальний залік
- стрільба  із пістолета серед жінок  на дистанції 25 м 
- боротьба греко-римська (чоловіки),  вагова категорія 87 кг
- бокс (чоловіки), вагова категорія   76 кг
 Срібні медалі (5)
- фехтування серед чоловіків (шпага), командні змагання
- теніс серед жінок, одиночний розряд
- плавання  серед чоловіків вільним стилем 1500 м
- легка атлетика стрибки у довжину (жінки)
- легка атлетика (жінки) стрибки у висоту
Бронзові медалі (8) 
- фехтування  на рапірах серед жінок, індивідуальний залік
- гімнастика спортивна (чоловіки), опорний стрибок
- важка атлетика (жінки) , вагова категорія +87 кг
- синхронне плавання (жінки) дует
- стрільба із пістолета  пневматичного (команди) 10 м
- гімнастика спортивна (чоловіки), багатоборство, особиста першість
- вільна боротьба (чоловіки), вага категорія  125 кг 
– синхронне плавання (жінки) команди
Як все відбуватиметься  га Іграх у 2021 році, покаже час. До старту  ХХХІІ Олімпійських ігор у Токіо  залишилось менше року.
Віримо в наших олімпійців!



Фото:

Нашi партнери