Кіберспорт визнано видом спорту в Україні

7 вересня 2020 року на засіданні Комісії  з визнання виду спорту в Україні більшістю голосів присутніх кіберспорт був офіційно визнаний і внесений до списку видів спорту завдяки злагодженій спільній роботі Міністерство молоді та спорту України, Федерації кіберспорту України (UESF).  Про це повідомив заступник міністра Міністерства цифрової трансформації України Олександр Борняков.
 «Для нашої країни це історичний момент, адже кіберспорт – це вже давно не просто «стрілялки», а фундаментальний елемент сучасної цифрової культури. Ним захоплюються близько 600 мільйонів людей, серед яких і мільйони українців»,- йдеться у повідомленні.



Довідково. Кіберспорте-спорт - спортивні змагання з відеоігор. Історія електронного спорту почалася з гри Quake, яка мала режим мережевої гри через LAN або інтернет. Завдяки популярності гри Doom, в 1997 році в США з'явилася перша ліга електронного спорту -  Cyberathlete Professional League (CPL)[1]. Відтоді з'явилося багато нових ліг із кіберспорту. 
У 2015 року світова аудиторiя кіберспорту становила 226 мільйонiв людей і планувалося, що 2019 року вона досягне 427 мільйонiв. 
Змагання з кіберспорту, зокрема міжнародні, проводяться по всьому світу. Великі змагання проводяться в спеціальних місцях, де публіка може спостерігати за гравцями, що сидять за комп'ютерами, а хід змагань можна відстежувати на великому екрані, де транслюється ігровий процес. Менш масштабні змагання відбуваються в комп'ютерних клубах. Крім того, змагання можуть проводитися через інтернет.


Фото:

Нашi партнери