«Сьогодні футбол — серед найпопулярніших видів спорту в Каховському районі», — Данило Репілевський

Останній матч літа відбувся на стадіоні «Мар‘янівський», що у однойменному селі Мар‘янівка Каховського району. СК «Таврія» приймала гостей з Одеси «Реал Фарма» в рамках попереднього раунду Кубка України. Матч завершимся перемогою господарів з рахунком 2:1. 


 

Звідки ж у невеличкому селі Каховського району з’явився професійний стадіон та власна футбольна команда? Розповідає віцепрезидент футбольного клубу «Таврія» Данило Репілевський:

 

- Ідею створення власного футбольного клубу перейняли у Івана ДоценкаІван Іванович створив ФК «Мир» (село Горностаївка Новотроїцького району). Почали роботу над створення команди у 2017 році. Тоді ж й розгорнулось будівництво стадіону в Мар’янівці.


- Стадіон у невеличкому селі відповідає вимогам проведення матчів для команд другої ліги. Погодьтесь, сьогодні це скоріше виняток, аніж правило…

-- Так, комплекс новий та сучасний, з роздягальнями для команд, приміщеннями для судів та медичної допомоги, комфортними трибунами для вболівальників. Поруч ми працюємо над створенням рекреаційної зони — насаджуємо парк. Але ми вже маємо перспективу - вивести спортивний об’єкт до рівня першої ліги.


 

- У селі все тільки для професійних спортсменів?
- Ні, поруч є міні-поле із штучним покриттям, де тренуються діти. Серед основних соціальних напрямків нашого підприємства (ТОВ «Агробізнес», — прим.автора) розвиток та популяризація спорту і в селі, і в районі, і в області. Ми хочемо аби тенденція здорового способу життя була в пріоритеті на Каховщині, а діти в будь-якому населеному пункті мали вільний доступ до занять.


- Отже, фінансування СК «Таврія» повністю належить ТОВ «Агробізнес»? 
- Так, як і всі наші спортивні проекти.


 

- Серед гравців є якась квота на місцевих футболістів? 
-  Ні, ми набираємо гравців з усіх регіонів України. Ми були в аматорах, але працюємо над розвитком і вже заходимо у другу лігу. Сьогодні в гостях ми приймали команду з Одеси. Серйозний суперник, цікава гра не тільки зацікавлюють глядача вболівати за «Таврію», але й приводять у село гостей. Це додатковий аргумент для внутрішнього туризму і розвитку економіки.

 

 Спілкувалась Олександра Сєрова

Джерело: Таврійські вісті 


Фото:

Нашi партнери