29 серпня відбудеться відкриття Паралімпійських Ігор у Лондоні

У середу, 29 серпня, о 20:30 за лондонським часом відбудеться церемонія відкриття Паралімпійських Ігор 2012 року.

Для підготовки до церемонії залучено більше 15000 добровольців, з яких 1500 – школярі. Більше 3000 дорослих та 100 дітей волонтерів, а також з більш ніж 100 професіоналів стануть учасниками шоу. 50 спеціалістів циркової справи проведуть восьмитижневий тренінг для підготовки учасників. Постановка покликана продемонструвати переваги глухих та артистів з обмеженими можливостями та має символічну назву "Просвіта".

Шоу розпочнеться польотом команди "Аеробіліті", британської благодійної організації, яка готує людей з обмеженими можливостями стати пілотами.

Після підняття національного прапора Великобританії та виконання гімну розпочнеться парад країн-учасниць Ігор. Федерації займатимуть позицію згідно з алфавітним порядком, а команда-господар змагань замикатиме колону. Після цього над стадіоном буде піднятий прапор Паралімпійських ігор з емблемою «агітос» (від латинського Agito — «я рухаюся»), що складається з трьох різнокольорових дуг - червоної, синьої та зеленої - кольори, що найбільш часто зустрічаються на національних прапорах країн світу. Також буде запалений символічний Паралімпійський вогонь, він горітиме аж до завершення змагань.

Особлива роль у церемонії відводиться королеві Великобританії Єлизаветі ІІ – вона вперше за історію відкриє Паралімпійські Ігри. Її Величність у супроводі герцога Единбурзького звернеться до усіх глядачів: "Я оголошую Паралімпійські ігри 2012 у Лондоні відкритими".
Ефір розпочнеться 29 серпня о 22:30 з прямої трансляції урочистої церемонії відкриття Ігор.

Змагання включають близько 20 видів спорту, які стали можливі завдяки розвитку технологій та розробці нових пристосувань.
Провідні позиції в параліміпійському спорті займають збірні Китаю, Великої Британії та США, які завоювали на Іграх у Пекіні відповідно 88, 42 і 36 золотих медалей.
Паралімпійські ігри завершаться 9 вересня.

Довідка. Україну на Паралімпіаді представлятиме найчисленніша збірна з часів незалежності держави. До складу команди входять 155 спортсменів із 24 областей України (від Херсонської області - 5), які змагатимуться в дванадцяти видах спорту. В цілому команда налічує 232 особи. Порівняно з виступом на Паралімпіаді в Пекіні, склад збірної оновився на 41%, в ній 64 нових атлетів.

Перший Національний телеканал з 29 серпня по 9 вересня стане офіційним транслятором XIV Паралімпійських ігор.
За Паралімпіадою – 2012 можна буде спостерігати в ефірі телеканалу та на офіційному сайті.
Ефір розпочнеться 29 серпня о 22:30 з прямої трансляції урочистої церемонії відкриття Ігор.

Програма новин з Паралімпіади   на  http://www.paralympic.org.ua/index.php?option=com_content&task=view&id=1400&Itemid=1




 


Фото:

Нашi партнери