Змагання з міні-футболу «Кубок В.Ф. Заботіна» відбудуться у Херсоні до Дня міста

Про це повідомляється на Фейсбук сторінці виконкому Корабельної районної у місті Херсоні ради:

– Незабаром наш квітучий і такий рідний Херсон буде святкувати День міста. З метою популяризації здорового способу життя і активного дозвілля для дітей та підлітків, розвитку футболу за ініціативи депутатів Корабельної районної у м. Херсоні ради і громадської організації «Спорт для всіх. інфо» четвертий рік поспіль традиційно проводяться змагання з міні-футболу «Кубок В.Ф. Заботіна» серед команд загальноосвітніх закладів Корабельного району, присвячені Дню міста.




Змагання відбудуться з 14 по 17 вересня 2020 року:
відбіркові матчі – з 14 по 16 вересня з 12.00 до 15.00 на базі Херсонської гімназії №1 (просп. Святих Кирила та Мефодія, 17-Б) та Херсонської спеціалізованої школи № 57 (вул. Шенгелія, 9);
– фінальний матч – 17 вересня з 14.00 до 16.30 на стадіоні комунального закладу «Розвиток спорту» (вул. Патона, 15-А).
Бажаємо всім учасникам гарної гри та перемог, майстерності, наполегливості та командної згуртованості!

Довідково. Заботін Всеволод Федорович народився 29 грудня 1917 року в м. Миколаєві. У 1941 році закінчив Миколаївський кораблебудівний інститут. У 1955 році був призначений головним інженером Херсонського суднобудівного заводу, а вже у 1961 році Заботіна В.Ф. запропонували на посаду директора ХСЗ. З ім'ям Всеволода Федоровича пов'язана поява прекрасного, зеленого, зручного для проживання житлового масиву міста — мікрорайону Корабел, де для суднобудівників побудоване ціле містечко з лікарнею, магазинами, кінотеатром, дитячими садками, школами.В суднобудівній промисловості Заботін В.Ф. працював 55 років, з яких чверть віку був директором Херсонського суднобудівного заводу та генеральним директором суднобудівного виробничого об'єднання. При ньому заводом було освоєно 18 проектів, побудовано 230 суден, з них 76 пішли на експорт Заботін В.Ф. неодноразово обирався депутатом міської ради народних депутатів. Його діяльність була високо оцінена урядом. Так, у 1971 році присвоєно звання Героя Соціалістичної Праці.  Почесний громадянин міста Херсона з 1988 року. Помер Заботін В.Ф. 14 березня 1994 року.


Фото:

Нашi партнери