В Україні призначатимуть стипендії Президента України для видатних спортсменів України з неолімпійських видів спорту та їх тренерів

1 вересня 2020  року Президент України підписав  сквалений Урядом країни  проект  Указу «Про стипендії Президента України для видатних спортсменів України з неолімпійських видів спорту та їх тренерів». 
Відповідно до Указу в Україні  засновуються  50 стипендій  для видатних спортсменів України з неолімпійських видів спорту та їх тренерів з метою відзначення досягнень видатних спортсменів та стимулювання творчої праці тренерів, створення сприятливих умов для ефективного розвитку фізичної культури і спорту як важливої складової здорового способу життя.

Президентську стипендію можуть отримати спортсмени зі складу національних збірних команд України з неолімпійських видів спорту та їх тренери.
Але спортсмену або тренеру може бути призначена не більш як одна стипендія. Стипендії для спортсменів, залежно від їхніх спортивних досягнень, можуть бути від 12 прожиткових мінімумів (понад 25 тисяч гривень) до 6 прожиткових мінімумів (12 708 гривень). 
Стипендії для тренерів визначаються у розмірі від 6 до 3 прожиткових мінімумів.

Міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт прокоментував це рішення:
«Дякую за ініціативу Спортивному комітету України на чолі з Президентом комітету Іллею Шевляком.  Наше завдання, як Міністерства -  підтримувати та стимулювати на нові звершення всю спортивну спільноту, яка прославляє Україну на весь світ! Олімпійці, неолімпійці, паралімпійці чи дефлімпійці — всі вони є чемпіонами в очах українців. А їх досягнення повинні бути оцінені сповна.»

З текстом  Указу від 11 вересня 2020 року № 388/2020 «Про стипендії Президента України для видатних спортсменів України з неолімпійських видів спорту та їх тренерів» можна ознайомитися на сайті Президента України.

Фото:

Нашi партнери