ЄОК та Краків-Малопольська узгодили попередній перелік видів спорту на Європейські ігри-2023

У вихідні, 13 вересня 2020 року Європейські Олімпійські Комітети (ЄОК) вітали делегацію з Польщі в штаб-квартирі НОК Італії (CONI) в Римі для обговорення ІІІ Європейських ігор (ЄІ), які мають відбутися в Кракові-Малопольська влітку 2023 року.
Зустріч очолили виконуючий обов'язки президента ЄОК Нільс Нігаард і генеральний секретар Рафаель Паньйоцці.генеральний секретар Рафаель Паньйоцці.

 На ній були присутні представники польського федерального, регіонального та муніципального урядів, в тому числі заступник прем'єр-міністра і міністр державних активів Яцек Сасін, міністр спорту Польщі Данута Дмовська-Анджеюк, мер Кракова Яцек Майхровський і маршал Малопольського воєводства Вітольд Козловський, команда Олімпійського комітету Польщі на чолі з президентом Анджеєм Красніцьким.

Обговорення було зосереджено на підготовці до Ігор, запропонованій спортивній програмі та філософії Європейських ігор, включаючи потенційні можливості для Польщі, Кракова та Малопольського воєводства.

Обидві сторони погодили попередній список з 23 видів спорту для Ігор, за умови остаточних переговорів з кожною з європейських і міжнародних спортивних федерацій. Ключовим критерієм відбору було те, чи будуть ці види спорту використовувати Європейські ігри як свої континентальні чемпіонати та / або пропонувати кваліфікацію на Олімпійські ігри в Парижі в 2024 році.

Попередній перелік такий:  стрільба з лука,  артистичне плавання, бадмінтон, баскетбол 3х3,  рляжний гандбол,  брейк-данс,  веслування на каное (слалом, спринт), велоспорт (гірський велосипед; шосе),  фехтування,  гімнастика,  дзюдо,  карате,  сучасне п’ятиборство,  гірський біг,  регбі 7,  кульова стрільба,  стрибки на лижах з трампліна (літо), спортивне скелелазіння,  настільний теніс,  триатлон,  волейбол (пляжний волейбол; волейбол), важка атлетика,  боротьба.

Зустріч у Римі відбулася після нещодавнього триденного інспекційного візиту ЄОК до польських організаторів з 30 липня по 1 серпня.



Фото:

Нашi партнери