У Лондоні відкрилися XIV Паралімпійські ігри

У Лондоні ввечері 29 серпня відбулася урочиста церемонія відкриття Паралімпійських ігор.
Церемонія відбулась на тому ж Олімпійському стадіоні, де раніше відкривали і закривали XXX літні Олімпійські ігри.
Відкрив церемонію знаменитий фізик Стівен Хокінг, прикутий до інвалідного крісла. «Дивіться на зорі угору, а не вниз на свої ноги. Будьте допитливими», - сказав Хокінг, звертаючись до присутніх на стадіоні.
Також в церемонії відкриття взяв південноафриканський бігун-ампутант Оскар Пісторіус. Пісторіус, що лишився без ніг в ранньому дитинстві, став першим спортсменом з ампутованими кінцівками, який домігся права виступати на Олімпійських іграх. На Олімпіаді в Лондоні Пісторіус виступав у бігу на 400 метрів і в естафеті 4 по 400. На закритті Олімпіади йому довірили нести прапор ПАР.
На церемонії відкриття були присутні члени королівської сім´ї, включаючи Єлизавету II, принца Вільяма з дружиною Кетрін, а також прем´єр-міністр Великобританії Девід Кемерон з дружиною і мер Лондона Борис Джонсон.
Відзначимо, Паралімпійські ігри, що відкрилися в Лондоні, стануть найбільшими в історії цих змагань. Більш ніж  4 тисячі спортсменів зі 165 країн протягом 11 днів будуть боротися за 503 комплекти нагород. Збірна України на XІV літніх Паралімпійських іграх також буде найчисленнішою за 20 років незалежності України. До складу команди входять 155 спортсменів з 24 областей України, які змагатимуться у дванадцяти видах спорту.

За словами організаторів Паралімпіади, вже продано 2,4 мільйони з 2,5 мільйонів квитків на змагання. Решту квитків планується щодня запускати в продаж партіями по 10 тисяч штук.


Фото:

Нашi партнери