Верховна Рада України ухвалила проєкт Закону України про внесення змін до деяких законів України щодо сприяння розвитку фізичної культури і спорту

Верховна Рада України у другому читанні та в цілому затвердила законопроєкт №3550, що дає можливість закладам фізичної культури і спорту орендувати державне і комунальне майно без аукціону. Рішення підтримали 318 народних обранців! Про це повідомив Міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт.

«Міністерство молоді та спорту України дякує профільному комітету та народним депутатам за підтримку. Завдяки прийняттю даного закону державним та комунальним спортивним клубам, дитячо-юнацьким спортивним школам, школам вищої спортивної майстерності, базам олімпійської, паралімпійської, дефлімпійської та ще низці спортивних установ у спрощеній формі вдасться орендувати майно. Така можливість дозволить якомога краще готувати атлетів до змагань, а також дозволить залучати більше молоді до занять спортом, адже відтепер установи матимуть змогу зберегти, а можливо й розширити свою матеріально-технічну базу» - зазначив Міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт.

Згідно із законопроєктом №3550 громадські об’єднання фізкультурно-спортивної спрямованості, що є неприбутковими організаціями, зможуть орендувати майно та приміщення виключно для проведення спортивних заходів та надання фізкультурно-спортивних послуг. За іншим призначенням, згідно із законопроєктом, ці організації отримане в оренду державне або комунальне майно використовувати не зможуть. Міністерство вже працює над внесенням змін до відповідних нормативно-правових актів.



Фото:

Нашi партнери