Четвертий день Паралімпіади в Лондоні. Українці завойовують медалі. У херсонців - бронза в академічному веслуванні

У четвертий день змагань ХІV Параолімпійських Ігор, що тривають у Лондоні, українські спортсмени здобули сім нагород – чотири золоті і три бронзові.
Першу золоту нагороду вчорашнього дня для України здобула Алла Лисенко, яка перемогла в академічному веслуванні серед одиночок (ASW1x). Найближчу переслідувачку Алла, яка подолала дистанцію за 5:35.29, випередила аж на вісім секунд.
В академічному веслуванні Україна здобула «бронзу» у змаганні змішаних четвірок (LTAMix4+). У четвірці виступали представники Херсонщини, майстри спорту України міжнародного класу Катерина Морозова і Володимир Козлов
Легкоатлетка Марія Помазан, у якої ледь не відібрали «золото» за перемогу у у метанні диска – стала вже дворазовою чемпіонкою Паралімпійських ігор у Лондоні-2012. Вчора українка здобула золоту медаль у змаганні жінок у штовханні ядра (F35/36). Помазан надіслала ядро за 12 метрів – 12 м 22 см, чим заробила 1062 очка та випередила найближчу переслідувачку на шість пунктів.
Не залишилася Україна вчора без нагород на паралімпійському турнірі з легкої атлетики і в змаганнях чоловіків. Роман Павлюк фінішував третім у фінальному забігу на дистанції 100 метрів. Він показав свій найкращий час – 12,26 секунди, відставши від переможця з Росії, котрий, встановивши рекорд Ігор, пробіг дистанцію за 12,08 секунди. Херсонка Вікторія Кравченко посіла 9 місце у бігу на 100 м (Т37) з результатом 14,48. А Ірина Волинець у стрільби із лука, зайнявши 15 місце,  не потрапила до фіналу.
Ще два «золота» і «бронзу» українці здобули в змаганнях з плавання. 200-метрівку комплексним стилем виграв Євген Бородайко, котрий встановив рекорд світу, пропливши дистанцію за 2 хвилини 33,13 секунди.
Також нагороду найвищої проби здобув Дмитро Залевський у плаванні на 100 метрів. У цьому ж запливі його колега Віктор Смірнов завоював бронзову нагороду.
Наразі ці нагороди довели кількість «золота» українців до 13 медалей, що дозволяє їй посідати 4-е місце у загальнокомандному заліку.

Довідка. Програма 5-го дня  Паралімпіади  включає змагання з  плавання, легкої атлетики, стрільби із лука (чоловіки), футболу ДЦП (чоловіки), волейболу сидячи (жінки), настільного тенісу. 

Детальніше http://www.paralympic.org.ua/


Фото:

Нашi партнери