У Бериславі готові починати будівництво нового стадіону

Про готовність приступати до будівництва сучасного стадіону для кримської футбольної команди «Таврія», яка перебралась на материкову України після незаконної анексії півострова, заявили в Бериславській районній раді. Хоча грошей на нього не вистачає.

- По будівництву стадіону у нас пройшло 11 тендерів. Їх без кінця скасовували, але останній був успішний. Документи всі підписані. 27 вересня я забрав у Києві дозвіл на початок будівництва. Залишається одна проблема – кошти. Ми маємо на рахунку 10,3 млн грн, більшість з яких ще в 2018 році нам виділив уряд. Повна ж вартість будівництва – майже 95 млн грн. Тобто, ми маємо лише десяту частину потрібної суми. Тому треба вирішувати, що робити: починати будівництво чи шукати необхідні кошти, -  пояснив на сесії райради 7 жовтня 2020 року директор Бериславської районної комплексної дитячо-юнацької спортивної школи ім. В. К. Сергеєва Юрій Сорочинський.

Тендери на будівництво стадіону проводились і зривалися кілька років поспіль. Зрештою, 18 березня цього року вдалося укласти договір з переможцем закупівель - компанією «ЕСГ-Україна» з Дніпра. Вона погодилась виконати всі роботи за 94,7 млн грн до 31 грудня 2021 року з можливістю пролонгації цього строку. 



Відбулися зміни і в самій «Таврії». Нещодавно вона змінила місце своєї дислокації з Берислава на село Мар’янівку Тавричанської ОТГ у Каховському районі. Новим її президентом став директор місцевого підприємства Едуард Репілевський.

-  Після переїзду до Мар’янівки у нас з’явилася фінансова стабільність і це позитивно позначилося на виступі «Таврії-Сімферополь». Тут до наших послуг затишний стадіон з трибунами на 500 місць, є тренувальне поле, свій автобус, ми забезпечені проживанням та харчуванням. Раніше про такі умови ми могли тільки мріяти, -  розповів головний тренер команди Сергій Шевченко в інтерв’ю Meta-Ratings.

- Коли «Таврія» заходила до нас, усі кричали як це добре і обіцяли допомогу. Але бажаючих підтримувати команду крім Коновалова, на жаль, не було. Сонце всіх не обігріває, я тим паче. Завдяки тим, хто любить футбол, вдалося вмовити підприємця, який погодився прийняти «Таврію» у себе. Так вона прийшла у Мар’янівку до Репілевського, - пояснив на сесії райради голова Бериславської районної ради Володимир Коновалов.

За його словами, приступати до будівництва стадіону потрібно вже зараз.

- Нас ніщо не зобов’язує [будувати], але якщо ми цього не будемо робити, [виділені урядом] гроші пропадуть. Наявних 10,3 млн грн вистачить на сам стадіон, щось там загородить і, можливо, щось там добудувати. Треба по-хазяйськи приймати рішення. Є виділена земля, всі документи підписані. А якщо не вистачить коштів на душові і роздягальні, думаю, ми підемо просити у всіх, у кого можна. Треба робить [стадіон] і тільки робить, — заявив Володимир Коновалов.

Добиватися необхідних для стадіону коштів уже зараз закликала депутатка райради Ірина Дробиш. За її словами, з усього Бериславського району до участі в програмі «Велике будівництво» в цьому році подали лише одну заявку – на Червономаяцьку школу Новорайської ОТГ.

- Терміново подавайте проєкт стадіону. Тим більше, він же готовий, - порадила вона.

Як запевнив у відповідь голова Бериславської райради, він обов’язково звернеться по допомогу до облдержадміністрації.

Нагадаємо, що під час свого візиту до Херсона в жовтні 2018 року президент України Петро Порошенко анонсував будівництво в Бериславі сучасного спортивного комплексу для тренувань футбольної команди «Таврія». За словами Володимира Коваленка, це буде надсучасний стадіон, аналогів якому ще нема в області.

Також було заявлено, що УЄФА виділить на цей стадіон півмільйона євро. Обіцяли надати 50 млн грн на будівництво і з державного бюджету. Але до Берислава ці кошти так і не надійшли.

Олег Батурін

Джерело: Новий день 


Фото:

Нашi партнери