«Борці з Півдня. Подолати себе і обставини, щоб створити історію. Віктор Федорович Лушніков»

У Києві під час проведення курсів підвищення кваліфікації для тренерів та суддів зі спортивної боротьби, що були організовані Асоціацією спортивної боротьби, презентували книгу Марії Мороз «Борці з Півдня», присвячену легендарному тренеру Віктору Лушнікову. 
Про що ця книга і  кому вона адресована? Ось що розповідає сама авторка у Фейсбуці 
https://www.facebook.com/marusja.mrz
 … Це книга-інтервью. В першу чергу з тренером Віктором  Л:ушниковим, який створив в Херсоні відому на весь світ школу вільної боротьби. Але не тільки з ним і зовсім не тільки про боротьбу і спорт. Це розмови з його учнями, колегами, родиною, спортсменами і не спортсменами. З людьми, яким я ставила дуууже різні запитання про життя, про спорт, про перемоги і невдачі, про сміливість і впертість, про взаємини з учнями, про спортивний характер і сімейні цінності. 
Для кого? 
Ще рік тому я жодного стосунку не мала до спорту, тому намагалась зробити книгу цікавою для багатьох. 
Для тренерів, бо там є той безцінний прожитий досвід людей, які вміють виховувати чемпіонів. Для тренерів будь-якого виду спорту і для всіх, хто працює з дітьми, бо ми трохи дослідили те, як же створити справжні наставницькі стосунки з підопічними, щоб вони і через 30 років про це пам'ятали з вдячністю. 
Для спортсменів і тих, що професійні, і тих, що колишні, і тих, хто «диванні». Бо спорт - це окремий, дуже чесний світ. І в книзі ми пробуємо з'ясувати, як це працює на рівні справжніх, глибоких історій. 
Для  «не спортсменів»  - тих, хто як я, жодного стосунку не має до спорту і не відрізнить вільну боротьбу від греко-римської. (а от я вже можу відрізнити) Бо ми з героями книги багато говорили просто про життя. 
Для батьків. На вас чекає багато відкриттів. Бо тренерам іноді видно і чутно те, чого не знають батьки. 
Для херсонців. Бо камон, це історія, якою можна і потрібно прямо зараз пишатись. І це було не сто років тому. 
Для  «не херсонців», бо ця історія більша і глибша за просто фактологічну довідку про події в місті Херсон.  
Для всіх, кому цікаво дізнатись про мотивацію, успіх, розчарування, сміливість, про те, як йти за своєю мрією…

А Жан Беленюк - народний депутат України,:заслужений майстер спорту України,  срібний призер ХХХ Олімпійських ігор 2016 року у Ріо-де-Жанейро з греко-оимської боротьби так прокоментував появу книги на  своїй сторинці у Фейсбуці (https://www.facebook.com/zhanbeleniuk):
- «Історія, розказана в цій книзі, не просто про боротьбу. Це історія про людей, які не звикли здаватися. Це історія про те, як йти до своєї мети, не дивлячись на обставини і труднощі. Про те, що швидких результатів не буває, але наполеглива праця завжди приносить плоди. 
«Колись в шістдесяті, боротьба в Херсоні була дуже слабо розвинена. Поїдемо командою на змагання - і всім програємо. Ми по дві зустрічі програвали і їхали. Тоді все називали нас «борці з півдня на два кола». Соромно такими борцями бути! мене це дуже зачіпало, хотілося щось змінити».  Віктор Лушников.
Книга випущена обмеженим тиражем, придбати книгу можна у автора проєкту https://www.facebook.com/marusja.mrz
А свій екземпляр, після прочитання, обіцяю  розіграти серед передплатників, або подарувати».  







Фото:

Нашi партнери