Україна підтвердила своє подальше членство у Всесвітній Асоціації Олімпійців на наступний період

Під час звітно-виборної Генеральної асамблеї Всесвітньої Асоціації Олімпійців (WOA), що відбувалася в режимі онлайн-конференції у зв’язку з Covid-19 і пов'язаних з цим обмежень на поїздки і заходів соціального дистанціювання, Україна підтвердила своє подальше членство в світовому об’єднанні атлетів на наступний період.

 Щоб проголосувати за керівництво WOA та обрати  стратегічний курс  організації, до  асамблеї приєдналися представники національних Асоціацій олімпійців  з усіх п'яти континентів світу.

Україну  у засіданні представляли президент Асоціації олімпійців України, член виконкому НОК України, призерка Олімпійських ігор  Ніна Уманець та  член Комісії атлетів НОК, бронзовий призер Олімпійських ігор зі стрибків у воду Ілля Кваша.

За підсумками зібрання, Жоель Бузу  був переобраний на посаду президента Всесвітньої Асоціації Олімпійців. Генеральний секретар WOA Ентоні Ледгард Грімм та  скарбник WOA Патрік Сінглтон також були переобрані.


«Я дуже радий бути переобраний президентом Всесвітньої Асоціації Олімпійців, і я вдячний нашим членам, національним асоціаціям олімпійців, за їх рішучу підтримку. Останні два терміни були надзвичайно корисними, оскільки WOA процвітала, росла і міцно зайняла своє місце в олімпійському русі», - відзначив Президент WOA Жоель Бузу.

«У ці нестабільні часи приємно бачити, як олімпійці вирішують поточні глобальні соціальні виклики, виступаючи в якості маяків надії під час пандемії, звертаючись до своїх спільнот і зберігаючи спадщину і дух Ігор. Місія WOA - забезпечити олімпійцям інструменти, підтримку і можливості, необхідні для процвітання протягом усього їхнього життя і продовження важливих змін в цьому світі».

Свою підтримку переобраному очільнику WOA та учасникам асамблеї висловив і президент Міжнародного Олімпійського Комітету  Томас Бах: «У ці важкі часи нам потрібні наші спільні цінності досконалості, дружби, поваги та солідарності. Як олімпійці ви найкращим чином втілюєте ці олімпійські цінності. Це дає мені можливість висловити своє захоплення тим, як олімпійці усього світу відреагували на цю кризу. Своєю підтримкою і надихаючими посланнями ви продемонстрували, що солідарність сильна в нашому олімпійському співтоваристві. Ця Генеральна Асамблея посилає важливий сигнал: спорт, спортсмени і, що особливо важливо, олімпійці готові зробити свій внесок у відновлення більш людяного суспільства, більш відкритого для всіх».

Після виборів WOA вітала 4 нових членів Виконавчого комітету, що представляє  різноманітну групу олімпійців, рівномірно розподілених на всіх континентах, з 50-відсотковим поділом між чоловіками і жінками.

Крім виборів, WOA відкрила консультації відносно Стратегічного плану на 2021-2024 роки, який визначить майбутні напрямки діяльності організації. Йшлося про Будинок олімпійців на Олімпійських іграх в Токіо-2020, Пекіні-2022 і Парижі-2024; розширення популярної мережі WOA OLY, в якій зараз зареєстровано більше 13 500 олімпійців по всьому світу;  проведення наступного Всесвітнього форуму олімпійців; посилена підтримка національних асоціацій олімпійців і програми грантів WOA; призначення співробітників з розвитку WOA в Африці, а потім в Європі; подальше зміцнення зв'язків з МОК; і збільшення можливостей і переваг для олімпійців.


Фото:

Нашi партнери