Херсонець Андрій Кучеренко – бронзовий призер чемпіонату світу з самбо у Сербії

У сербському місті Новий Сад з 3 по 8 листопада 2020 року проходив чемпіонат світу з самбо. За результатами змагань в активі української дорослої команди 19 нагород – 2 золоті, 7 срібних і 10 бронзових. Плюс срібні кубки у командному заліку у жіночому спортивному самбо і чоловічому бойовому розділі, а в рейтингу спортивного самбо серед чоловіків - четверте місце.


Херсонщину в складі Національної збірної України  серед дорослих представляв керівник гуртка з дзюдо дитячо-юнацького клубу фізичної підготовки №4 м. Херсона (в минулому його вихованець), заслужений майстер спорту України, студент факультету фізичного виховання та спорту Херсонськеого державного університету   Андрій Кучеренко, який в останній день змагань виборов третє місце  у соловічому  бойовому розділі у ваговій категорії до 68 кг. Це була третя бронзова медаль чемпіонату світу  Андрія  у  новій для нього ваговій категорії], про що він  повідомив  на своїй сторінці у Фейсбук, коментуючи  свій  виступ на чемпінаті:

- «Третє місце у ваговій категорії до 68 кг.  Знаємо помилки,  над якими будемо працювати. Вдячний Господу за все випробування, які посилає мені для розвитку як особистості, так і бійця. І швидше за все я один з перших бойових самбістів, який завоював медаль  чемпіонату світу в 3-х різних вагових категоріях: 57 кг, 62 кг, 68 кг. Подяка рідним і близьким які хвилювалися і підтримували, і моїм тренерам, які вклали в мене частинку душі». 


Варто також додати, що паралельно з дорослими змаганнями сербському місті Новий Сад відбувся чемпіонат світу серед спортсменів до 18 і до 20 років.

Молодіжна збірна (до 20 років) здобула 19 нагород (3 – 5 – 11), а також два срібні кубки в командному заліку – у юніорів і юніорок.

Доробок юнацької команди (до 18 років) – 15 медалей (4 – 4 – 7) і «срібні» кубки у командній першості як у дівчат, так і юнаків.

 



Фото:

Нашi партнери