Рим прийме чемпіонат Європи-2024 з легкої атлетики

Чемпіонат Європи з легкої атлетики у 2024 році відбудеться у Римі. Таке рішення Рада ЕА ухвалила 10 листопада 2020 року на засіданні, яке відбувається у ці дні у віртуальному режимі. 
Крім Риму, на проведення чемпіонату Європи також претендувало польське місто Катовіце. З його представниками обговорять можливість проведення чемпіонатів Європи у наступні роки. 

Це буде втретє, коли Італія прийматиме чемпіонат Європи. До цього змагання відбувалися у Турині (1934) і Римі (1974). Крім того це буде перший легкоатлетичний турнір такого рівня, починаючи з 1987 року, коли у Римі відбувався чемпіонат світу. Саме на ньому болгарка Стефка Костадінова встановила світовий рекорд зі стрибків у висоту (2,09 м), який і досі нікому не вдалося побити. 
Чемпіонат Європи відбудеться на відомому Олімпійському стадіоні, який приймав зазначені вище чемпіонати Європи і світу, а також Олімпійські ігри-1960. Щорічно атлети змагаються на ньому у рамках «Діамантової ліги», а після реконструкції 1990 року арена може вмістити 70000 глядачів. 
За матеріалами Європейської легкої атлетики


Фото:

Нашi партнери