Барсук (Чаплієва) Ганна Володимирівна

Майстер спорту України міжнародного класу  з кульовоїі стрільби,  срібна призерка чемпіонату Європи 2000 року, дворазова чемпіонка Європи 1999 року, неодноразова переможниця і призерка  всеукраїнських змагань із кульової стрільби  


Народилася 27 жовтня 2020 року у м. Херсоні. 
Освіта вища, закінчила Херсонське вище училище фізичної культури за спеціальністю  «тренер з кульової  стрільби» (1996),   у 1999 році - заочну форму навчання у Херсонському філіалі  юридичного інституту МВС України (м. Запоріжжя) за спеціальністю  «юрист». 
З дитинства займалася різними видами спорту: тенісом, баскетболом, волейболом, спортивною гімнастикою та стрільбою. Але з 4-го класу вирішила на професійному рівні удосконалювати стрільбу, займаючись  у гуртку, потім у секції стрільби. Тренувалася тричі на тиждень по 5-6 годин. Спочатку вчилася стріляти з малокаліберної гвинтівки, згодом з пневматичної гвинтівки по рухомим цілям. 
Успіхи спортсменки помітили тренери з ФСТ «Динамо» та запросили перспективну дівчину виступати за клуб і представляти Херсонщину на всеукраїнських і міжнародних змаганнях. 
Перший тренер  - І.П. Раєнко, тренер - щаслужений тренер України  Н.І.Маслова. 
Член збірної команди України  з кульової стрільби з 1992 по 2002 рік, 11-разова чемпіонка України (1995-2000).  
Спортивні досягнення:
1996 рік – дворазова переможниця  Гран-прі  у Словаччині 
1996 рік – дворазова  чемпіонка України з кульової стрільби серед  спортсменів ВУФК та ДЮСШ (м.Львів) 
1996 рік – дворазова переможниця  Всеукраїнського турніру  (м.Кривий Ріг) 
1996 рік - срібна призерка чемпіонату  Європи  у командному заліку (Угорщина) 
1996 рік – срібна і бронзова призерка  міжнародних змагань «Кубок Балтики» (Польща) 
1997 рік -  чемпіонка і срібна призерка  Всеукраїнського турніру  «Running Boar»  (м.Кривий Ріг) 
1997 рік – дворазова чемпіонка Європи у командному заліку (Польща) 
1998 рік – чемпіонка у командному заліку та бронзова призерка в особистому заліку чемпіонату Європи (Естонія) 
1999 рік – чемпіонка Європи у командному заліку (Голландія) 
2000 рік -  срібна призерка  чемпіонату Європи  у командному заліку (Німеччина) 
В органах внутрішніх справ почала працювати з 2002 року в роті поліції особливого призначення Головного управління Національної поліції в Херсонській області, де працює і нині,займаючись аналітичною роботою.  
Старший лейтенант поліції  Ганна Барсук – єдина жінка в поліції Херсонщини, яка має звання майстра спорту міжнародного класу зі стрільби з автоматичної зброї. 
Зараз Ганна Барсук вже не займається стрільбою стільки часу, як це було раніше. Весь вільний час вона приділяє родині, вихованню сина
Але все одно продовжує брати участь у змаганнях зі швидкісної стрільби з вогнепальної зброї серед силових структур, де посідає призові місця, допомагає навчати молоде покоління поліцейських стрільбі з автоматичної зброї, готує справжніх професіоналів та нових чемпіонів.

.

Оновлено: 12 листопада 2020


Фото:

Нашi партнери