Вадим Гутцайт: Заходи, що включені до єдиного календарного плану та матчі командних ігрових видів спорту професійних спортивних клубів, будуть проходити!

Уряд ухвалив рішення щодо запровадження карантину «вихідного дня». Починаючи з цієї суботи (14 листопада), на вихідних діятимуть ряд заборон. Але заходи, що включені до єдиного календарного плану фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів України та матчів командних ігрових видів спорту професійних спортивних клубів, будуть проходити. Про це повідомив Міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт.


«Спортивне життя країни не зупиняється! Ми не можемо дозволити, щоб наші атлети знову залишилися без підтримки в такі складні часи для всього світу. Тому було прийнято таке рішення. Звичайно, учасники заходів мають продовжувати дотримуватися всіх санітарних і протиепідемічних умов та проводити заходи без глядачів. Учасники також здійснюватимуть обов’язковий щоденний контроль стану здоров’я», - зазначив Вадим Гутцайт.

Міністр також зауважив, що задля збереження такої можливості Міністерство молоді та спорту взяло на себе відповідальність контролювати дотримання організаторами заходів вищевказаних норм.

«Карантин вихідного дня, звісно, несе певні незручності, але вихід є – рухова активність на свіжому повітрі! Зовсім безкоштовно та з користю для свого здоров’я. Зміцнюйте свій імунітет та піклуйтесь про себе і близьких. Всім 36,6», - додав Міністр молоді та спорту.

Щодо масового спорту в будні дні: обмеження одночасного заповнення закладів лишилися не дуже жорсткими – не більше однієї особи на 20 кв м. Це дозволить людям продовжувати вести здоровий спосіб життя, а суб’єктам сфери підтримувати свою господарську діяльність.

 


Фото:

Нашi партнери