За підтримки НОК українські тренери та фахівці спорту дізналися про основні зміни Всесвітньої антидопінгової програми:

13 листопада 2020 року  в режимі онлайн відбувся вебінар для близько 200  тренерів, лікарів та фахівців спорту на тему: «Основні зміни у Всесвітній антидопінговій програмі», організований Національним олімпійським комітетом України спільно з Міністерством молоді та спорту України й Національним антидопінговим центром України. 

З вітальними словами до учасників заходу звернулись: президент НОК України, рлімпійський чемпіон Сергій Бубка, Міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт, директор НАДЦ Іван Курліщук. 
«НОК України й надалі займає жорстку і принципову позицію нульової терпимості до допінгу. Спільно з колегами Олімпійський комітет максимально сприяє проведенню наукових і освітніх семінарів, присвячених боротьбі з допінгом, виданню відповідної тематичної літератури», - відзначив Сергій Бубка.  
«Тренер – це більше, ніж просто спортивні тренування, це - наставник, педагог, вихователь. Потрібно постійно удосконалюватись. Очолюючи Антуражну комісію МОК я також ініціював, щоб відповідальність за неправильні дії й використання допінгу несли як спортсмен, так і весь його антураж: тренери, масажисти, лікарі, менеджери й інші», - додав президент НОК.  
Вадим Гутцайт наголосив на важливості теми вебінару й необхідності постійної уваги до питань антидопінгу з боку тренерів й фахівців сфери. «Ми завжди були й будемо виступати за чистий спорт. Наша спортивна країна повинна чесно здобувати медалі й кожен спортсмен, наставник, лікар й усі члени команди повинні розуміти цю відповідальність», - сказав він. 
Присутні отримали інформацію щодо нових даних Всесвітнього антидопінгового кодексу-2021, забороненого списку препаратів-2021, подання інформації про місцезнаходження, небезпека вживання спортивного харчування, отримання дозволу на терапевтичне використання. Лекторами виступили фахівці НАДЦ Ярослав Кручек та Олександр Ткачук. 
Нагадаємо, на минулому тижні, 5 листопада, за ініціативи НОК України успішно відбувся подібний вебінар, до якого долучилось близько 350 українських спортсменів.

 


Фото:

Нашi партнери