«Тавричанка» - володар Кубка газети «Новий день» серед ветеранів пам’яті Віри Найдьонової

Перемогою команди «Тавричанка» завершився традиційний турнір з футболу серед ветеранів (35+) на кубок газети «Новий день» пам’яті багаторічного директора Державного підприємства «Дослідне господарство «Асканійське», Героя України Віри Опанасівни Найдьонової. До речі, почесний трофей аматори з села Тавричанки Каховського району, де жила і працювала заслужений працівник сільського господарства України, здобувають учетверте поспіль!


Стало вже традицією на Херсонщині проводити восени після закінчення футбольного сезону турнір з футболу пам’яті видатного аграрія, палкого прихильника гри мільйонів Віри Опанасівни Найдьонової. Знову ж таки за традицією і за волею організаторів — сина Героя, нинішнього керівника «Дослідного господарства «Асканійське» Віктора Найдьонова та редакції незалежної газети «Новий день» — фінальна частина змагань проходить у її рідному селі Тавричанка.

На жаль, корективи у розклад змагань внесла пандемія коронавірусу та… керівники обласної асоціації футболу. Через карантин турнір доводилося кілька разів переносити, а через блокування з боку функ­ціонерів від футболу деякі команди взяти участь у ньому так і не змогли.

Цього разу у фінальній частині взяли участь три команди: триразовий володар перехідного кубка пам’яті Героя місцева «Тавричанка», команда «Фортуна» з райцентру Іванівка та перший переможець цього турніру новокаховська «Енергія».

Відкрився турнір матчем «Енергія» — «Фортуна». Вже у його дебюті ініціативою заволоділи новокаховчани, які активно повели наступ на ворота суперників. Запам’ятався красивий удар по цілі через себе у виконанні Валерія Александрова. Голкіпер був на місці.

І все ж «Енергія» втілила свою ігрову перевагу у гольову. Відзначилися В’яче­слав Кондратенко і Валерій Поліщук. Іванівці відповіли одним голом. Отже, 2:1.

У другому матчі «Фортуни» з «Тавричанкою» відчувалася втома її гравців. Тим паче, й лава запасних у них була не така довга, як у суперників. Тож господарі, можна сказати, без особливого напруження здобули перемогу з рахунком 7:0.

Вирішальним виявився поєдинок між «Енергією» і «Тавричанкою». Новокаховчанам потрібна була тільки перемога, адже в разі нічийного результату у господарів кращою була різниця між забитими і пропущеними голами.


Першою повела в рахунку «Енергія». Микола Михальченко пробив по воротах метрів з 25, і воротар «Тавричанки» був безсилим щось вдіяти. М’яч влетів під поперечину — 1:0. Тепер вже заметушилися господарі. Вони буквально затиснули суперника у його штрафному майданчику. Гол, як кажуть, назрівав і назрів. Відзначився Євгеній Кураков, який перекинув м’яча через воротаря. А за кілька хвилин до фінального свистка він же ударом метрів з 20 зі стандартного положення приносить «Тавричанці» перемогу. Четверту поспіль! Вона, до речі, стала чудовим подарунком капітану команди Юрію Сінєнку, якому в цей день виповнилося 40 років.



Джерело: Новий день.


Фото:

Нашi партнери