Новокаховчанка Катерина Боднарчук – бронзова призерка чемпіонату Європи з боксу 2020 року серед молоді

У місті Будва (Чорногорія) завершився чемпіонат Європи з боксу серед молоді-2020, у якому взяли участь 175 спортсменів з 22 країн Старого світу.

Загалом турнір став надзвичайно успішним для збірної України, яка завоювала у Будві 15 медалей різного ґатунку. Серед них – 3 золоті, 5 срібних і 7 бронзових медалей. Це другий показник серед усіх країн-учасниць цьогорічних змагань і один з найкращих результатів за усі роки участі нашої команди на Чемпіонатах Європи. Чемпіонами Європи за підсумками фінальних двобоїв стали Ілля Тогобицький у ваговій категорії до 75 кгМикита Горбатенко у категорії до 91 кг та Юрій Захареєв, що представляє вагову категорію до 69 кг.

Срібними призерами першості континенту цього року стали: Роман Літвінов (52 кг), Василь Ткачук (понад 91 кг), Марина Стойко (64 кг), Анна Сезько (69 кг) та Яна Тараненко (81 кг).
Бронзові нагороди молодіжного Євро-2020 здобули: Данило Дрижак (49 кг), Геннадій Масленніков (60 кг), Бозорбой Матякубов (64 кг), Денис Салабай (81 кг),

Катерина Боднарчук (54 кг), Раїса Піскун (75 кг) та Вікторія Левчук (+81 кг).




У складі збірної України Херсонську  обласну організацію Федерації боксу України представляли 2 спортсменки Катерина Боднарчук та Христина Картавцева. У підсумку  Катерина Боднарчук стала бронзовим призером чемпіонату Європи  у ваговій категорії до 54 кг. А Христина Картавцева, на жаль, за  жеребкуванням у першому ж бою потрапила на майбутню переможницю чемпіонату. 
«Чемпіонат Європи з боксу серед молоді став одним з небагатьох великих міжнародних спортивних форумів у 2020 році. Я дуже радий тому, що саме бокс один з тих видів спорту, який зміг максимально оперативно пристосуватися до реалій сьогодення і успішно провести такий масштабний турнір. Це вселяє надію і на те, що здобутий досвід федераціями з різних видів спорту в проведенні турнірів в умовах пандемії дозволить Олімпійським іграм у Токіо відбудуться вчасно, – відзначив віце-президент Європейської конфедерації боксу, президент Федерації боксу України Володимир Продивус. – Я ретельно стежив за виступами збірної України на цих змаганнях і можу запевнити, що наша молодь активно прогресує. Минулого року ми здобули 9 нагород на молодіжному Євро, а цього року вже 15. Не буду виокремлювати окремих прізвищ боксерів, адже на результат працювала уся команда. Ну а підсумковий результат – друге загальнокомандне місце. Результат, який по праву можна вважати історичним для українського боксу. Вітаю усіх медалістів, переможців Чемпіонату Європи та, звичайно, тренерський склад збірної,  на чолі з Олегом Кудіновим та Сергієм Данилівим, та персональних наставників наших боксерів. Так тримати! Відтепер курс у підготовці на Чемпіонат світу 2021!». 

Нагадаємо, що за кількістю завойованих медалей українська  команда здобула один з найкращих результатів у своїй історії. Для прикладу, на молодіжному Євро-2019 в активі молодих українців було 9 медалей, серед яких 1 золота, 3 срібних та 5 бронзових нагород.  

Також слід відзначити неабиякий прогрес молодіжної чоловічої команди під керівництвом старшого тренера Олега Кудінова, яка до останнього моменту змагалася з росіянами за перше командне місце.


Фото:

Нашi партнери