Помер легендарний Дієго Марадона

Колишній гравець і тренер збірної Аргентини з футболу Дієго Марадона і один з найбільших футболістів всіх часів - помер на 61-му році життя 25 листопада 2020 року. Про це повідомив портал Clarin.


Причиною смерті легенди стала зупинка серця.  2 листопада Марадону поклали в лікарню в місті Ла-Плата. Як заявив раніше лікар колишнього футболіста Леопольдо Луці, госпіталізація була терміновою, аргентинець сам захотів пройти медичний огляд, в ході якого було виявлено наявність субдуральної гематоми.
Наступного дня  Марадону перевезли в іншу лікарню, де йому була успішно проведена операція, проте виписка була відкладена через яке проявилося абстинентного синдрому. 12 листопада Марадона був виписаний з лікарні.
Востаннє Марадона з'являвся на публіці ще 30 жовтня 2020 року, коли керував своєю командою «Хімнасією»  в матчі 1-го туру чемпіонату Аргентини.
Як повідомляє УНН, Дієго Марадону поховають в Аргентині . Після сумної звістки аргентинська влада оголосила триденну жалобу. Стали відомі деталі церемонії прощання з Дієго Армандо Марадоною.
Вранці 26 листопада (за аргентинським часом) тіло Дієго Марадони доставлять у Буенос-Айрес. Церемонія прощання з видатним футболістом пройде у президентській резиденції Casa Rosada.  
Захід триватиме цілих 48 годин. Одразу після новини про смерть Марадони в столиці розпочалася активна підготовка до прощання з легендою футболу. Очікується, що провести кумира в останню дорогу прийдуть близько мільйона людей, повідомляє TyC Sports.  
Нагадаємо,  Дієго Марадона виступав за клуби «Барселона», «Наполі», «Севілья». У 1977-1994 роках він грав за збірну Аргентини, вигравши чемпіонат світу 1986 року і завоював друге місце на  чемпіонаті світу в 1990 році. Визнаний найкращим футболістом XX століття за підсумками голосування на сайті ФІФА.

 Дієго Марадона - автор найвідомішого гол рукою, відомого як «рука Бога» - саме так його охарактеризував сам футболіст. Під час матчу чемпіонату світу 1986 року з Англією аргентинець вистрибнув у штрафному майданчику і вдарив м'яч рукою так, що це помітили всі, крім судді. Гол зарахували


Фото:

Нашi партнери